Internet gratuit pentru toata lumea in mijloace de transport RATT la Timisoara, dar si in centrul istoric

TIMISOARA. Conceptul de smart-city se implementeaza din ce in ce mai intens la Timisoara, si se continua cu intreaga zona centrala si cu mijloacele de transport in comun.

CITESTE SI: Accident grav pe soseaua Timisoara – Buzias! Oameni raniti. Ce a facut o soferita? FOTO! 

Piata Victoriei, Piata Libertatii si Piata Unirii sunt zonele in care s-a instalat tehnologia necesara pentru ca timisorenii sa beneficieze de internet gratuit la orice ora la care au nevoie. Costurile pentru instalarea echipamentelor au fost suportate de companiile Orange si Continental.

Accesul la internet este securizat, si asta e un aspect foarte important, printr-o solutie de business internet security din portofoliul Orange. Platforma poate face legatura intre numarul de vizitatori si conditiile meteo. La doar doua saptamani de la instalarea solutiei sunt peste 5000 de vizitatori unici. Pentru solutia de business internet security am oprit deja multe amenintari si 6 virusi„, a declarat Florin Popa, directorul Orange Romania.

Internet gratuit nu a fost instalat doar in pietele din zona centrala, ci si pe 10 autobuze si troleibuze ale RATT, urmand ca reteaua sa se extinda. Primii timisoreni care beneficiaza de internet gratuit sunt cei care circula cu cinci troleibuze de pe liniile 11 si 14 si cu cinci autobuze de pe liniile 33 si 40. Pe tramvaiele Armonia deja a fost instalat net.

CITESTE SI: Probleme cu noul pod care se va construi la Timisoara dupa o jumatate de secol! Ce lipseste proiectului? 

In parteneriatul anuntat vom avea internet si pe mijloace de transport in comun, model anterior celor venite cu wi-fi gata instalat, si avem si o noutate. Inainte de a te putea conecta sa folosesti internetul, ca si calator, ti se cere sa raspunzi la doua intrebari. O intrebare e referitoare la conditiile generale pe mijloacele de transport in comun, daca esti sau nu multumit. A doua intrebare se refera la climatizarea din mijloacele de transport, daca functioneaza sau nu. Intrebarile vor fi schimbate in timp. Pot fi vazute stickere pe cele pe care a fost instalate dispozitivele„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Din conceptul de smart City mai fac parte si stalpul smart instalat in parcarea de la Modex sau statia de alimentare a masinilor electrice, care este pozitionata tot in zona Modex.

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mai bine ati pune aer conditionat functional nu aerotermele actuale care nu fac fata. Ar fi alte prioritati, cresterea numarului de mtc-uri pe fiecare linie , asta s-ar putea face doar prin angajari de persobal de pord care nu vor veni atatatimp cat salariul de baza ramane o mizerie.