Vesti bune de pe unul dintre santierele mari din Timisoara. Ar putea fi gata inainte de termen

TIMISOARA. A fost inchis complet pentru public in urma cu aproape o luna si jumatate, iar in spatele gardului muncitorii au trecut la treaba.

CITESTE SI: S-a PRABUSIT o bucata din Autostrada Lugoj – Deva, aflata in constructie! 

Este vorba despre santierul din Parcul Central de la Timisoara, unde se pare ca lucrarile merg intr-un ritm alert. Daca te uiti din afara nu prea poti vedea mare lucru, insa oficialii Primariei dau asigurari ca muncitorii nu mai prididesc cu treaba.

Lucrarile au avansat excelent in ultima luna, de cand santierul pentru reabilitarea Parcului Central Anton Scudier a fost lansat. In mare parte lucrarile de canalizatie subterana au fost realizate, toate lucrarile de decapare, consolidarea monumentului, dar si trasarea si asezarea bordurilor pentru o buna parte din alei. In zona dinspre Bulevardul Republicii, am avut bucuria de a descoperi vestigii din epoca bronzului, totusi am primit asigurari ca cercetarea arheologica nu va afecta mersul santierului„, a scris pe pagina sa de facebook viceprimarul Dan Diaconu.

CITESTE SI: Cel mai mare stavilar din vremea Imperiului austriac si un cimitir, DESCOPERIRILE spectacol dintr-un parc din Timisoara? Ce ar putea iesi la lumina 

Durata lucrarilor din Parcul Central este de 12 luni, insa avand in vedere modul in care se misca cei care au castigat licitatia este posibil ca reamenajarea Parcului Scudier sa fie incheiata mai repede.

Conceptul de modernizare propune armonizarea stilului peisagistic al fondului general al amenajarii existente cu accente in stil geometric clasic, la care se vor adauga elemente noi cum sunt foisorul de muzica, gradene verzi, labirint verde.Lucrarile vizeaza refacerea aleilor, instalarea unui nou sistem de irigare, montarea de mobilier urban nou, plantarea de material dendrofloricol. Daca ritmul se va pastra, avem sanse importante de a finaliza acest santier inainte de termen„, a completat viceprimarul Dan Diaconu in expunerea de pe reteaua de socializare.

Va reamintim, la finele lunii mai a fost dat ordinul de incepere a lucrarilor de reamenajare a Parcul Scudier, mai cunoscut drept Parcul Central din vecinatatea Catedralei Mitropolitane din Timisoara.

Parcul va fi transformat intr-o gradina vieneza.

In parc vor fi puse nu mai putin de 86 de specii de arbori si arbusti, dar si 1552 de exemplare de plante perene din 25 de specii, de diferite culori.

La intrarea dinspre Catedrala Mitropolitana urmeaza sa fie pozitionate coloane de marmura, dar va fi inscriptionat si numele parcului. De altfel, toate intrarile in parc urmeaza sa fie refacute si rearanjate si va fi amenajat si un foisor de muzica.

In parc vor fi instalate opt pergole noi, de cinci feluri diferite, fiind inlocuite cele existente acum. De asemenea, vor fi instalate patru gradene verzi, doua rastelui pentru biciclete, 68 de cosuri de gunoi si jardiniere cu flori.

Conform planului primariei, labirintul in forma de frunza de ginkobiloba va fi pozitionat in apropierea intrarii dinspre Splaiul Nicolae Titulescu. In aceeasi zona, in apropierea trotuarului, vor fi plantati mai multi arbori si arbusti.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. „Va reamintim, la finele lunii mai a fost dat ordinul de incepere a lucrarilor de reamenajare a Parcul Scudier, mai cunoscut drept Parcul Central din vecinatatea Catedralei Mitropolitane din Timisoara.”

    De ce scrieti „mai cunoscut” ? Denumirea de Central este o aberatie comunista, Scudier nu este o denumire noua ci este denumirea de dinainte de iepoca de glorie a comunismului victorios.