Timisorenii cu role, trotinete si triciclete se pot plimba in liniste prin centrul istoric din Timisoara. Proiectul cu amenzile se amana!

TIMISOARA. Dupa o saptamana in care a starnit reactii vehemente si chiar s-a anuntat organizarea de proteste impotriva acestuia, proiectul lansat de Nicolae Robu, care prevede amendarea celor care circula cu role, triciclete sau skateboard-uri prin centrul istoric va fi retras de pe ordinea de zi a sedintei de consiliu local.

CITESTE SI: Accident feroviar in apropiere de Timisoara. Un barbat a ajuns la spital 

Primarul Nicolae Robu sustine ca a luat decizia de a retrage proiectul de pe ordinea de zi a sedintei de marti pentru a da sansa tuturor timisorenilor, nemultumiti sau nu, sa isi spuna parerea intr-o dezbatere publica. Edilul sustine insa nu va renunta la idee.

Este evident ca majoritatea covarsitoare a cetatenilor isi doresc sa se poata plimba in liniste in zonele noastre de promenada, nederanjati nici de roller-i, nici de alti utilizatori de diverse mijloace de locomotie la moda acum si sustin proiectul. Minoritatea nemultumita, cere o dezbatere publica. Daca-i asa, eu vreau sa i-o acord, ca semn ca o respect si pe ea. Sunt, insa, de neclintit in decizia mea, pentru ca eu am obligatia sa le port de grija in primul rand celor multi si doar cand nu le creez probleme acestora celor putini. In Timisoara, exista suficiente locuri de dat cu rolele si cu celelalte mijloace, daca e nevoie, vom mai si crea, dar zona de promenada pietonala trebuie sa ramana zona de promenada pietonala! Si asa va fi! Nu retrag proiectul pentru ca as avea de gand sa renunt la idee -eu nu renunt niciodata la ideile bune, nu cedez la presiuni, indiferent cine le-ar face!-, ci pentru a da inca o proba de deschidere spre a asculta si puncte de vedere contrare. Dar a le asculta, e una, a le prelua, e alta! In speta, nu e cazul de a le prelua!„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, primarul Nicolae Robu.

Proiectul de hotarare urma sa fie supus votului in urmatoarea sedinta de Consiliu Local, care va avea loc marti.

Mai jos puteti vedea ce prevede proiectul de hotarare, dar si amenzile care ar fi date in cazul in care acesta urma sa fie adoptat.

Se interzice folosrea pe strazile si in pietele destinatei promenadei: Piata Victoriei, Piata Libertatii, Piata Sf. Gheorghe, Piata Unirii, strada Alba Iulia, strada Vasile Alecsandri, strada Marasesti, strada Eugeniu de Savoya, strada Ghe Lazar (tronsonul cuprins intre strada Emanuil Ungureanu si Piata Unirii), strada Florimund Mercy strada Enrico Caruso, strada G-ral Praporgescu a oricaror mijloace de locomotie, inclusiv a bicicletelor, tricicletelor, monocicletelor, trotinetelor, skateboard-urilor, hoverboard-urilor, segway-urilor, etc. Nu se au in vedere in enumerarea deschisa de mai sus carucioarele pentru copii si pentru persoane cu dizabilitati.

Nerespectarea prevederilor constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala, dupa cum urmeaza:

– 400 lei, daca persoana care foloseste mijlocul de locomotie interzis are varsta intre 14 si 16 ani
– 600 lei, daca persoana care foloseste mijlocul de locomotie interzis are varsta intre 16 si 18 ani
– 800 lei, daca persoana care foloseste mijlocul de locomotie interzis are varsta de peste 18 ani„, se arata in textul de proiect de hotarare.

In alta ordine de idei, asociatia Borcanul cu ulei, care anuntase proteste in fata Primariei luni si marti, a anuntat prin intermediul retelei de socializare Facebook, ca protestele vor fi anulate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. In tot orasul biciclistii circula pe unde ii taie capul, adica inclusiv pe trotualele care nu au marcaje specifice pistelor de biciclete, chiar daca trotuarul are 80 cm latime. Pana cand PL nu va lua masuri impotriva acestora?

  2. Sincer, m-am saturat de biciclistii care fac mereu scandal, de parca numai ei ar exista pe strazi. Ce vina au pietonii ca nu exista piste de biciclete suficiente? De ce trebuie sa mergi mereu stresat pe strazi de frica lor? Daca faci un pas lateral risti sa dea peste tine, chiar si in statiile mijloacelor de transport in comun se baga printre cei care asteapta, folosesc soneria pe trotuare ocupate 2/3 de masini parcate, trec in viteza pe langa pietoni, etc. Numai ca bietii pietoni nu se organizeaza sa faca manifestatii pt dreptul de a circula in liniste pe trotuar !!!