Nicolae Robu, despre mana intinsa de primarii nemultumiti: Sa lasam totul trecutului si sa ne vedem de treaba in PNL

TIMISOARA. Un prim pas spre conciliere in PNL Timis! Dupa ce mai multi primari liberali nemultumiti au anuntat constituirea unei platforme anti-Robu in cadrul partidului, furiosi pe felul in care au fost tratati de liderul filialei, dar i-au si propus sa se aseze impreuna la masa dialogului, seful PNL Timis a decis sa vina inintampinarea mainii intinse de acestia.

CITESTE SINu asteptam mantuire robuliana, intindem o mana! Primarii care anunta infiintarea unui grup in cadrul PNL Timis! Ce ii cer lui Nicolae Robu?

Ieri BPJ Timis a luat act de actiunea celor 13 primari intruniti in 24 mai la Dudestii Noi, exprimandu-si regretul ca acestia continua sa creeze disensiuni in partid, inclusiv dupa alegerile interne. Aceasta conduita inceputa in urma cu circa un an a reprezentat cea mai aspra campanie negativa anti PNL, incomparabila cu campania adversarilor politici. Ca partid democratic PNL permite tuturor membrilor sa se exprime liber in interiorul partidului. Eu ca presedinte reales nu am nicio legatura cu toate acuzele pe care cei 3 vorbitori mi le aduc. Suport cu stoicism toata aceasta conduita de dragul PNL. Afirm public inca o data ca ii astept pe toti colegii sa se integreze in viata partidului si sa se comporte respectand statutul. Toti au fost invitati sa participe la petrecerea de azi dedicata zilei partidului. Mai precizez ca BPJ a hotarat ieri cu unanimitate de voturi sa atraga atentia tuturor membrilor ca PNL are un statut si are decizii subsecvente si toate acestea sunt obligatorii, iar, pe viitor, nerespectarea deciziilor diverselor forumuri, sa fie sanctionata conform statutului. Eu imi exprim speranta ca nimeni nu va fi sanctionat. Nu am nevoie de medieri din partea nimanui pentru ca sunt total deschis, dar toate au o limita„, a declarat liderul PNL Timis Nicolae Robu.

Presedintele filialei judetene spune ca i-a chemat la cheful de ziua PNL de vineri pe toti primarii si si-a exprimat speranta ca acesta vor veni, tocmai pentru a intari deschiderea catre reconciliere in partid. Initial, primarii nemultumiti au spus ca nu vor veni la petrecere socotind ca aceasta este organizata nu pentru aniversarea PNL, ci pentru ca duminica e ziua de nastere a lui Nicolae Robu.

Hai sa ne vedem de treaba, sa lasam totul trecutului, sa dam unitate partidului si eu cred ca am dovedit asta. Fiecare in parte a fost anuntat, eu am cerut asta, sa fie anuntati telefonic, sa nu existe scuze. Astazi ne putem intalni cu totii de ziua partidului, pe care am marcat-o cu totii. Vom proceda an de an, in ziua cea mai apropiata de data de 24, vom organiza cate o petrecere care sa prilejuiasca si strangerea randurilor. La Covaci e petrecerea. Eu o sa vorbesc cu ei. Pe mine m-a durut in plus ca acea intalnire a avut loc tocmai de ziua partidului. Cred ca le-a scapat… Da, trec peste orice pentru partid, dar nu cu atitudini sfidatoare, nu se poate continua. BPJ se va exprima. Nu vreau sa fie nimeni sanctionat, vreau ca toata lumea sa intre in normalitatea unei organizatii… E un moment sa facem un pas spre o discutie oficiala. Eu ii invit inca o data. Au primit invitatie, ii invit din nou sa vina la cheful dedicat zilei partidului si o sa ii chem si la discutii oficiale cu mine„, a mai spus Nicolae Robu.

Ramane de vazut daca primarii vor lua aceste declaratii ale lui Nicolae Robu drept o cale spre impacare si vor onora petrecerea liberala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mult mai bun pentru conducerea PNL ar fi fost Alin Nica! Un barbat tanar, cu principii sanatoase, realist si cu verticalitate!Un promotor al noului si schimbarii in bine. Dar mohicanii din partid unsi cu tot felul de alifii de ce ar vrea ei o schimbare in bine? Un partid de cacao cu Robu in frunte!Mare pacat. Un narcisist, megaloman si dictator ca Robu nu-i era necesar la conducere acestei formatii politice ce are fond liberalist.