Rotire de cadre la Primaria Timisoara. A patra poate-i cu… noroc. Ce directii si departamente au aparut?

TIMISOARA. Asteptata de mai multe luni de zile, noua organigrama de lucru a Primariei Timisoara a fost aprobata de consilierii locali. Aceasta este a patra pe care o propune primarul Nicolae Robu in cele doua mandate ale sale. Schimbari importante au aparut in mai multe directii si departamente, iar primarul considera ca in noua formula se poate lucra foarte bine.

CITESTE SI: Daca simti asta la dus, ai 24 de ore sa ajungi la medic. Avertismentul doctorilor din Timisoara! 

Cele mai importante schimbari au aparut la Directia Tehnica. In primul rand aceasta se va numi de acum inainte Directia Edilitara. In cadrul acesteia a fost infiintat Serviciul Proiecte Edilitare, care va avea un singur post, si care va avea in subordine un birou de generare si management al proiectelor edilitare, cu 11 posturi, si unul de monitorizare, implementare si a acestora, in care vor lucra sase oameni.

Alta modificare importanta este Directia Generala Urbanism si Dezvoltare Urbana. Nu am fost multumit niciodata de Directia de Urbanism. Consider ca unificarea structurilor de la urbanism si dezvoltare este binevenita. Banca de date urbana a fost adusa aici, si structura ce se ocupa de servicii publicitare si am creat compartimentul atragerii de investitii. Si, o noutate, Biroul Tehnic a fost adus tot aici pentru ca nu e firesc sa apartina de Scoli, Spitale, cum a apartinut, intrucat el trebuie sa aduca servicii pe toate planurile„, a spus primarul Nicolae Robu

Odata cu noua organigrama, mai multi oameni vor fi mutati de la un departament la altul. De asemenea, de „miscari de trupe” va beneficia si nou infiintatul Serviciu Unitatea de Implementare Proiecte Angajate ca si Capitala Europeana a Culturii, care va avea noua posturi, obtinute prin preluarea activitatii si a unor posturi de la Serviciul Relatii Locale, Regionale si Nationale si de la Biroul Organizare Evenimente.

CITESTE SI: Probleme cu pasajul ce va fi construit pe sub 9 linii de cale ferata la Timisoara! Ce nu merge? VIDEO cu proiectul!  

Nimeni nu va fi dat afara. Oamenii vor merge in diverse alte pozitii. Unii vor merge si spre Casa de Cultura a Municipiului, altii merg spre Serviciul de Achizitii, unde am avut deficit de personal, altii spre Directia Edilitara. Am creat si acea structura care nu are personal deocamdata, Autoritatea de Implementare a Proiectelor Asumate din postura de viitoare Capitala a Culturii. Este iarasi o noutate in organigrama si este foarte importanta. Si apoi, pe partea administrativa, lucrurile sunt de asemnea altfel randuite, si eu cred ca vor functiona mai bine„, a spus primarul Nicolae Robu.

Edilul a tinut sa mentioneze ca organigrama a primit si avizul din partea Agentiei Nationala a Functionarilor Publici. Noua organigrama a Primariei Timisoara o puteti consulta AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.