Scandal la Consiliul Local Timisoara pe tema parcarii supraterane ca in Venetia. Schimbul de terenuri ramane in stand-by

TIMISOARA. Parcarea supraetajata din centrul Timisoarei ramane in stand-by. O hotarare de Consiliu Local prin care se dorea o simplificare a metodei prin care se face un schimb de terenuri intre Primarie si Universitatea de Vest a fost respinsa.

CITESTE SI: Daca simti asta la dus, ai 24 de ore sa ajungi la medic. Avertismentul doctorilor din Timisoara! 

Hotararea prevedea o metoda noua de realizarea a schimbului, la care s-a ajuns dupa discutii intre Primarie, Universitatea de Vest, Inspectoratul Scolar Timis si Ministerul Educatiei.

Transmitem la Ministerul Educatiei disponibilitatea Consiliului Local de a se face acest schimb pe formula convenita de Minister-Universitatea de Vest si Primarie. Merge totul la statul roman si statul redistribuie. Da Primariei domeniul Oituz-Popa Sapca, si da UVT domeniul colegiul CFR„, a spus primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Vestea importanta de pe piata imobiliara la Timisoara pentru cei care vor sa-si cumpere un apartament sau o casa 

Cu modul in care a fost prezentat proiectul, nu a fost de acord grupul PSD, care s-a si abtinut de la vot de altfel. Liderul grupului social-democrat, Dan Idolu, a insistat sa se obtina avizele scrise si din partea Inspectoratului Scolar. In urma votului, proiectul a picat, dupa ce a obtinut doar 17 voturi pentru si 6 consilieri s-au abtinut de la vot.

In urma rezultatului votarii, primarul Nicolae Robu a avut o reactie virulenta la adresa liderului social-democratilor, iar dupa aceasta a si parasit pentru minute bune sala de consiliu.

Inca o dovada de fariseism! Domnule Idolu, apreciez cresterea cu 2% la Aeroport din ultimii ani. Faceti evident un management de calitate. Vreti sa duceti Timisoara pe acelasi trend, de prabusire?! Veti fi taxat si o sa vedeti cum va vor trata timisorenii pe strada. Eu am comunicat personal cu domnul prim-ministru si o sa vedem care va fi pozitia acestuia”, a spus primarul Robu.

Consilierul local Daniel Idolu n-a vrut a comenteze afirmatiile edilului sef, facute intr-un acces de furie.

CITESTE SI: Dealul care o ia la vale peste Autostrada in Timis, de neoprit! Unde s-a ridicat cu 1 metru marginea soselei de mare viteza? 

Astfel, proiectul va fi probabil pus pe ordinea de zi intr-o alta sedinta. Parcarea supraetajata de la Timisoara ar urma sa fie construita pe terenul de la intersectia strazilor Oituz si Popa Sapca. Parcarea ar urma sa aiba 10 sau 11 etaje, si sa aiba peste 1000 de locuri.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.