Arsenal, Real, Atletico, Juventus. Castigatoare de Liga Campionilor, Europa League sau finaliste in competitii de pe continent joaca in Timis

TIMIS. Fotbalul mic e mare! Judetul Timis este unul dintre cele mai bogate din punct de vedere al cluburilor de fotbal care se intrec la diferite niveluri de competitie.

CITESTE SI: Cat de tare seamana cea mai spectaculoasa cale ferata din Romania, aflata in Banat, cu Semmeringul din Austria! FOTO!

Nu mai putin de 132 de echipe sunt in campionatele din judet, iar 12 dintre ele poarta numele unor formatii cu nume din Europa.

Liga a patra este primul esalon al Timisului, iar singura formatie cu nume celebru se gaseste la Faget. Este continuatoarea fostei grupari de liga a III-a Flacara Faget si poarta numele gruparii engleze Arsenal Londra.

Echipa din estul judetului ocupa locul 14 in serie, cu 18 puncte la finalul turului de campionat. In prima etapa din primavara, Arsenal Flacara Faget va juca pe terenul liderului ACS Ghiroda.


Alte echipe cu nume faimoase gasim in Liga a cincea, care in Timis e compusa din trei serii.

In seria a doua pe locul 9 gasim gruparea din Liebling. Desi comuna a fost infiintata de etnici germani, numele echipei de fotbal vine din Spania. Atletico Liebling are doar 4 victorii in acest sezon al ligii a V-a, iar cele 27 de goluri marcate o transforma pe Atletico in una dintre formatiile cu cele mai slabe ofensive din seria sa.

Pe locul 12 in aceeasi serie se afla o fosta divizionara secunda, cu nume imprumutat de la o finalista din Cupa Germaniei, Fortuna Dusseldorf. Fortuna Covaci e departe de vremurile cand juca in liga secunda, iar acum are cea mai primitoare defensiva din seria sa, cu 56 de goluri incasate, ca si AS Cornesti.

Tot in seria a II-a a acestei divizii, la inceputul sezonului aparea formatia din Foeni, care poarta numele unei foste castigatoare a Ligii Campionilor, Inter Milano. Interul din Foeni s-a retras insa din campionat pe parcursul turului si i-au fost anulate toate rezultatele. Foeniul va reveni in competitii, cel mai probabil sezonul viitor. Vom vedea insa la ce nivel.

CITESTE SI: Timisul, din nou in top! Ce ajunge din judet in cantitati uriase pe mesele tuturor romanilor? 

In seria a treia a ligii a cincea gasim alte doua nume mari, care provin tot din Primera Division. Pe locul 11 in serie se afla Atletico Gavojdia, formatie cu 16 puncte in cont. A doua echipa cu nume celebru este Real Dragsina. Spre deosebire de mai celebra tiza din Madrid, Realul din Dragsina e pe ultimul loc in serie, cu o singura victorie, cel mai slab atac, doar 15 goluri marcate, si cea mai slaba defensiva, nu mai putin de 62 goluri incasate.


Si in Liga a VI-a exista echipe cu nume celebre. In prima serie, pe pozitia a IV-a o gasim pe Steaua Rosie Bulgarus, una din cele 5 echipe din serie care in prima parte a sezonului nu a obtinut niciun rezultat de egalitate.

Colega de serie cu ‘Zvezda’ de Bulgarus, cinci locuri mai jos in clasament, este Spartak Gottlob. Formatia din Gottlob are doar 8 puncte in cont, si al doilea cel mai slab atac din serie, cu doar 14 goluri marcate.

Seria a II-a este mult mai bogata in nume cu rasunet, primul fiind imprumutat din fotbalul britanic. United Bencecu de Sus este pe locul 3 in serie, cu 22 de puncte, la 2 lungimi de liderul din Fibis si este in lupta pentru promovare. Steaua Rosie Varias este a sasea in serie, cu 14 puncte.

Doua pozitii mai jos se afla si Juventus Pischia, echipa care are in palmares si Cupa Romaniei la nivel de judet. Juventus a castigat trofeul in 2011, cand a invins cu 2-0 pe CFR Timisoara, pe stadionul de la Gara Mare.

Pe ultimul loc in seria a II-a se afla o echipa cu nume ‘imprumutat’ din Spania. Este vorba de Athletic Timisoara, echipa care are doar 13 goluri inscrise, si cea mai primitoare defensiva din serie, 42 de goluri luate.

Ultimul ‘nume mare’ prezent in fotbalul timisean provine tot din peninsula iberica, mai precis din Portugalia. Sporting Dumbrava joaca in campionatul municipal Lugoj, in seria a II-a a competitiei.

La nivelul intregii tari, in ligile judetene, exista peste 100 de echipe cu nume asemanatoare cu ale unor echipe mari din Europa.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.