Datoriile mai mici de 40 de lei ale timisorenilor la taxe si impozite au fost sterse

TIMISOARA. Consilierii Locali i-au iertat pe toti cei care au datorii mai mici de 40 de lei la Directia Fiscala. Masura a fost propusa chiar de functionari.

In momentul in care la finalul anului, cetatenii nu si-au platit in totalitate datoriile la taxe si impozite si raman creante mai mici de 40 de lei, Directia Fiscala este obligata sa le aminteasca uitucilor ca trebuie sa isi achite restantele la taxele si impozitele locale. Iar aceasta operatiune costa timp si bani.

In anul 2015, soldul creantelor fiscale, mai mici de 40 de lei, datorate si neachitate de debitorii persoane fizice, a ajuns la suma de 158.160 de mii de lei. Consilierii locali au decis prin vot ca datoriile mai mici de 40 de lei sa poata fi anulate.

Executarea silita a contribuabililor care au restante la bugetul local presupune o serie de cheltuieli materiale, de personal, cheltuieli postale efectuate in vederea comunicarii actelor administrative emise in vederea executarii silite, care depasesc valoarea de 40 de lei„, se arata in referatul hotararii de Consiliu Local.

In acest an, timisorenii pot plati integral sumele datorate statului pana la data de 30 iunie si vor beneficia de reducerea de 10%. Anuntul a fost facut la finalul lunii martie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.