Studenti, vi se pregateste ceva la Timisoara! Oaza de relaxare din Complex e aproape gata! Ce apare langa foisoare? GALERIE FOTO!

TIMISOARA. Studentii din Complexul studentesc din Timisoara vor avea de saptamana viitoare un parc pus la punct. Deja au fost puse foisoare, jardiniere cu flori si au fost plantati pomi, insa nu au ajuns inca piesele de rezistenta.

Parcul din spatele caminelor studentesti 19-22 se va imbogati cu hamace, asa cum s-a anuntat inaintea debutului lucrarilor de modernizare din aceasta zona verd,e care n-a fost niciodata amenajata pana acum, iar acestea vor ramane si iarna la locul lor.

Aceste hamace se vor pune in preajma foisoarelor. Sunt hamace profesionale care se vor monta in beton. Nu sunt din acelea care se leaga intre pomi. Sunt cu deschidere pe o parte si pe alta pe plan orizontal din metal. Sunt prinse, sunt rezistente. Tot saptamana viitoare vom monta si aceste hamace. In momentul cand vin aceste hamace, decopertez din pamant, se pune in beton si se monteaza. Daca le pun intre copaci, a doua zi dispar ca se fura. Ele sunt impregnate cu un fel de plastic special peste fibra hamacului, ca sa reziste la intemperii. Ele rezista si pe timp de iarna fara probleme” a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Andrei Dragila, directorul SC Horticultura

parc-studenti-foisoare-jardiniere (12)

Tot saptamana viitoare va disparea si terenul de fotbal care se afla in acest moment in spatele caminului 20.

Tartanul de pe teren va ramane asa. Noi vom fixa aparatele de fitness cu suruburi, ca tartanul are grosimea de 2-3 centimetri, si noi venim cu suruburi in care se vor fixa. Sunt aparate de forta” a completat pentru opiniatimisoarei.ro, Andrei Dragila, directorul SC Horticultura

parc-studenti-foisoare-jardiniere (8)

Deocamdata, in parc au fost montate sase foisoare, langa care au fost puse cosuri de gunoi, dar si 24 de jardiniere, in care s-au plantat panselute. De asemenea, au fost plantate magnolii albe, liliac, salcam japonez, dar si tei, platani, salcami sau conifere. Pe arcadele metalice din partea de est a parcului vor fi plantati trandafiri agatatori.

CITESTE SI: Parcul din Timisoara ce n-a fost amenajat niciodata are acum lumina! Ce schimbare ii aduce primavara? FOTO! 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Iarasi ati taiat copacii? Ce rost mai are sa amenajati un parc daca le taiati copacii? Oamenii merg in parc doar pentru copaci. Aerul filtrat de copaci si umbra.

  2. Sa vezi peturi, chistoace, cutii de pizza, sevetele , vomituri etc.

  3. voi doi ar trebui sa traiti in grota.mars.

  4. Afara-i vopsit gardul, inauntru leopardul. 🙂 Parcul este pus la punct deoarece da spre Parvan, un bulevard central al Timisoarei. Complexul propriu-zis al studentilor arata jalnic, poate opiniatimisoarei va face un reportaj amplu pe aceasta tema 😉