Oamenii cu suflet mare si gestul lor minunat de la Spitalul Municipal Timisoara! Ce au facut pentru pacienti? FOTO!

TIMISOARA. Oamenii fac minuni pentru Spitalul Municipal Timisoara. Reprezentantii Ordinului Cavalerilor Templieri, ajutati si de alti parteneri din oras, au pus mana de la mana si au renovat un salon si un hol de la Clinicile Noi.

Cavalerii Templieri, Episcopia Romano-Catolica si o companie multinationala din oras au adunat  50.000 de lei, bani cu care au schimbat complet un salon pentru bolnavi si un hol darapanat.

Primul care a beneficiat de renovari a fost coridorul Sectiei de Chirurgie, care a fost reconditionat, revopsit si i s-au pus ferestre noi.

Municipal-hol si salon-renovat (30)

Pe noi ne ajuta mai mult estetic, pentru ca e locul in care ne petrecem mai mult timp decat acasa. In schimb pentru bolnavi eu zic ca e o chestie semnificativ schimbata. Orice bolnav care intra intr-un spital are o psiho-trauma. Daca locul in care intra nu e ordonat, curat, care sa iti inspire ordine, automat se rasfrange si asupra echipei medicale. Si, daca nu e un gospodar bun, nu prea e o mare tragere de inima sa intri si sa stai in casa lui, dar sa iti mai si pui viata in mainile lui. Deci, din punctul nostru de vedere, amenajarea holului, amenajarea lui si igienizarea este esentiala pentru pacienti. Sper ca pe parcursul anului sa renovam si camerele din casa, nu doar intrarea„,  a spus medicul Ovidiu Burlacu, sef al Clinicii de Chirurgie 1.

De renovare a avut parte si un salon al Sectiei de Cardiologie a spitalului, care, pe langa revopsire, a avut parte de amenajarea unei bai de la zero, dar si de instalarea de mobilier nou.

In acest salon nu aveam conditii de baie separata si, de aceea, introducerea unei bai este foarte buna. Celelalte conditii existau, nu putem spune ca actul medical avea de suferit, dar pentru pacienti sa aiba baia la salon este foarte bine, pentru ca cei care vin aici sunt cazuri mai grave si mai greu deplasabile. Din punctul meu de vedere, inca 4 saloane ar necesita renovarea din cele 7 de aici„, a declarat medicul Daniel Lighezan, seful sectiei de cardiologie de la Spitalul Municipal

Municipal-hol si salon-renovat (8)

Actiunile Cavalerilor Templieri nu se vor limita doar la aceste renovari. Tot in spitale, organizatia cu 20 de membri de la Timisoara, vrea sa mai amenajeze o incapere speciala  in unitatile spitalicesti ajutate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. laudabila initiativa, la toate spitalele se apeleaza la sponsorizari DAR pe linga faptul ca are peste 100 de ani acea cladire a fost scoala de cadeti, nu spital, si ne mai miram ca nu este functionala. Un spital trebuie construit de la zero, nu renovata o cirpeala comunista. din cauza de legislatie imbecila sau interese obscure nici macar spitalul judetean nu sintem in stare sa il facem prietenos cu pacientii-apartinatorii, sa aiba toate lifturile functionale si automate (nu cu liftier, cum se spunea acum ceva vreme, ca nu functioneaza toate lifturile pentru ca nu au bani sa angajeze liftieri).

  2. Laudabila initiativa. Respectele mele domnilor.
    As dori si eu sa ajut la astfel de initiative, nu neaparat financiar si fizic. Cum se poate face asta ?

    In alta ordine de idei….. toate cultele nemajoritare din tara asta, primesc subventii mici… Grosul se duce la BOR-isti… Nu am vazut vreun preot ortodox sa se ocupe de asa ceva.merg cumva toti banii pe Merzane si case parohiale opulente ? rusine BOR-itilor !

  3. ERATA: „nu neaparat financiar si fizic” -> nu neaparat financiar, ci fizic