Timisorenii fac galagie doar pe Facebook? Uite cati s-au dus la adapost sa ia acasa un catel in ultimele zile!

TIMISOARA. Scandalul iscat de posibila eutanasiere a cainilor de la Danyflor a starnit reactii care de care mai violente pe Facebook din partea timisorenilor. Cand este vorba insa de adoptarea unui animal, acestia nu se grabesc. Prea putini au calcat in ultimii ani pragul adapostului de la marginea Timisoarei si la fel de putini au mers la targurile de adoptie organizate de Primarie.

In primele doua zile de dupa aparitia dispozitiei data de primarul Nicolae Robu, conform careia cainii de la adapostul de langa Timisoara pot fi eutanasiati, numarul adoptiilor de animale facute de timisoreni este unul foarte mic.

„10 caini au fost adoptati de persoane fizice. Daca asta e gradul de implicare in Timisoara, e de la primarie problema?„, a spus primarul Nicolae Robu.

Edilul a prezentat si alte statistici legate de adoptiile de caini, care arata ca multi timisoreni sunt iubitori de animale doar pe retelele de socializare. Mai mult, in ultimele zile, cateva sute de straini au anuntat ca vor sa adopte la distanta animale din padocurile de la Timisoara.

Va pot spune in momentul de fata cu bucurie mare, ca am primit 260 de solicitari de adoptii din Anglia si Germania, dar nemultumirea e ca este vorba de adoptie de la distanta. 100 de caini, adoptie cu luare din adapost, au fost adoptati de catre asociatii de protectia animalelor, care vor fi facute cunoscute in momentul in care vin sa faca lucrul promis”, a precizat primarul Timisoarei.

Edilul a reafirmat ca si el va fi printre cei care va lua acasa un caine si ii indeamna pe cei care vor adopta animalele sa fie mai responsabili.

Am hotarat sa il adopt, dar nu il voi tine la bloc, ci am mai multe variante unde sa il tin. Nu va fi o adoptie la distanta, eu il voi lua din adapost… Nu vrem sa fie eutanasiati cainii, dar ca sa nu se ajunga la eutanasiere, pentru ca legea trebuie aplicata, pentru ca Timisoara trebuie protejata, e nevoie ca iubitorii de caini sa adopte caini, dar nu lasandu-i in adapost, ci luandu-i din adapost si ingrijindu-i. Si ajungem si in zona celor care au caini pe langa casa. Sa-si sterizlizeze animalele, sa nu aiba pui fara numar si sa ii arunce in strada. Daca aceste lucruri nu se fac, inevitabil se ajunge la aceasta solutie„, a afirmat primarul Nicolae Robu.

In prezent, in adapostul de la Danyflor, din afara Timisoarei, se afla peste 500 de animale.

CITESTE SI: Verde la eutanasiere! Incepe UCIDEREA cainilor din adapostul Danyflor, la Timisoara!

CITESTE SIReactia neasteptata a primarului Nicolae Robu in scandalul uciderii cainilor fara stapan din adapostul Danyflor de la Timisoara

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. A inebunit lumea, peste tot numai caini… e dezastru pe strazi prin parcuri… Sa nu spun ce vezi prin Roma,Barcelona, Paris… toate stalpurile si colturile imobilelor negre de urina si microbi, numai fecale pe strazi….Evitati sa vizitati aceste orase vara, caci veti intampina mirosuri oribile.

    • Hei, ‘lume nebuna’, tu vorbesti? Cine zice ala e, asa-i? De unde stii ca imputiciunea din Paris, etc, e datorata cainilor? Doar daca s-au ridicat toti in doua picioare.
      Cat priveste faptul ca oamenii isi iau caini, pai tot tu spui ca lumea a innebunit. Asadar, un om prefera un caine unei lumi nebune.

  2. ZI Trista pentru societatea chimisoara – se pare nu numai ca si-au pierdut capacitatea naturala de a contra-argumenta LOGIC ci sunt de-a dreptul paralizati de … rusine 🙂 Drept pentru care vom continua pina CIND: – Javra de Daniel isi face mea culpa in numele BOR ulu * PROFEsionista ! pentru sinGeLe varsat si tratamentul porcin ulterior aplicat 2. Va re-trageti DE indata aramtele din scoli pentru eliberarea DE frici inutile (a grijei de maine, a iadului vesnic etc.etc.etc.) 3 ! – puneti CHiatra pe treapta ACOLO unde ii este locul next tu un drapel in berna FOREVER !!! – apoi lasa sa mai traga pe la beserica cine or avea chef (de chef – aia le-o dat maximum respect indeed 🙂 DECI pina la indeplinirea acestor requesturi vom continua tir ul la modul urmator – pick up un articol ofertant decat pe PROst de vector iar apoi C&P bring back over and over (plus un contor spre memoria societatii multilateral…!

    • Ai tras pe nas,sau ai ,,bagat,, la vena??