S-a gasit VINOVATUL pentru prabusirea zidului de la cimitirul Cosminului din Timisoara! Ce se intampla pe bulevardul Liviu Rebreanu? FOTO!

TIMISOARA. Administratia cimitirului Cosminului s-a miscat repede, dupa ce, in weekend, o bucata uriasa din zidul ce-l imprejmuieste s-a facut una cu pamantul. Luni dimineata, o echipa de muncitori s-a apucat de treaba si recupereaza caramizile din gardul batran de aproape 100 de ani care a cedat.

Muncitorii au asigurat mai intai zidul cu niste pari, pentru ca nu cumva si alte portiuni sa se pravaleasca, apoi s-au apucat de lucru. Oamenii aduna caramizile bucata cu bucata si le curata de ramasitele de mortar, pentru a le putea refolosi.

gard-cimitir-reparare (12)
Intre timp, pe o bucata de cativa metri, trotuarul este ocupat cu materiale de constructie, iar pietonii sunt obligati sa ocoleasca pe spatiul verde.

CITESTE SI: Un gard vechi de aproape un secol s-a prabusit la Timisoara! Ce urmeaza? GALERIE FOTO!

Lipsa centurii de sud a Timisoarei, VINOVATA pentru prabusirea gardului de la cimitirul Cosminului

Reprezentantii bisericii au fost la fata locului in aceasta dimineata pentru a analiza situatia si au ajuns la o concluzie.

Parintele a fost la fata locului si a constatat ca din cauza vibratiilor datorate de traficul greu, o parte din zidul cimitirului s-a surpat. S-a procedat la punerea in siguranta a zidului. Administratia cimitirului a solicitat o autorizatie de urgenta pentru reparatia portiunii afectate. Referitor la masurile de constructie, vom avea mai multe detalii dupa ce vor veni inginerii acolo. Daca va fi nevoie, se va repara tot zidul cimitirului„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Lucian Florea, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Timisoarei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. La cate tiruri trec pe acolo, nu e de mirare. De ar fi centura… ar fi drumul mai liber, mai putin zgomotos, mai bun (nemaifiind atatea denivelari)

  2. Bucurestiul blocheaza toate proiectele Timisoarei. De aceea nu avem centura.

    • Bucurestiul tine de bani, datile 20-40% sa vedeti ce sume mari primeste Timisoara………….

  3. Hm, eram ferm convins ca un oltean a dat cu capu….si…

  4. Necesitatea unei centuri este indiscutabila. Din pacate la cimitirul din Cosminului, pe langa traficul de pe Liviu Rebreanu, mai este o problema de diferenta de nivel a solului intre interiorul si exteriorul cimitirului. Diferenta de nivel este mare, in partea din spate a cimitirului este de peste 1 m. Diferenta de nivel se poate vedea si in fotografiile care insotesc articolul. Aceasta diferenta de nivel creaza o presiune foarte puternica asupra zidului cimitirului care era de multa vreme inclinat spre exterior prabusirea lui fiind doar o chestiune de timp. Lucrurile erau evidente de mai bine de 10 ani si cei care administreaza cimitirul nu cred ca nu stiau de aceasta problema.

  5. parintele este inginer constructor?
    cum sa reziste acel gard vechi de 100 de ani in moment ce nu are fundatie din beton?
    zgircitul mai mult pagubeste, un gard banal din placi de beton ar fi costat 100 de lei metrul inclusiv manopera.

    • Da, e inginer constructor.

  6. Interesant… administratorul cimitirului (adica popa) a fost luat prin surprindere de faptul ca circula tiruri si nu a avut timp (de 26 ani incoace) sa consolideze zidul. Macar o amarata de amenda ar merita… ca si babele si notarii din centru care n-au bani sa-si repare fatadele dar nu s-ar muta naibii de acolo.

    • Destept mai esti. Daca minicipalitatea nu e in stare sa faca o centura unui oras european, e vina oamenilor ca trec masini de tonaj greu pe langa casele lor? Daca pica maine poimaine o casa, e vina oamenilor ca si-au facut acum 100 de ani casa langa un viitor drum unde ar fi trebuit sa presupuna ca vor veni niste masini care sa le zguduie peretii.