Santierul din Piata Sfantu Gheorghe aproape de finalizare. In cat timp spune Nicolae Robu ca va fi gata? FOTO!

TIMISOARA. Lucrarile de modernizare a centrului istoric cuprind si Piata Sfantu Gheorghe, unde se lucreaza de zor la conservarea sitului arheologic. Unele dintre panourile de protectie au fost inlaturate si se lucreaza si la acoperirea zonei care trebuie betonata.

Zidurile care apartineau unei biserici si unei moschei au fost acoperite cu un amestec alb, un material plasticat, turnat in partea superioara a zidurilor. Rolul acestuia este de a conserva zidul. Primarul Nicolae Robu spune ca aceasta operatiune a fost una necesara, si crede ca lucrarile nu vor mai dura mult.

Eu stiu ca s-a dat peste caramida cu mai multe substante care au rolul de a proteja de ciuperci si alti factori care ar duce la degradarea lor. Acum, nu pot sa spun exact despre ce amestec este vorba, dar ajuta la protectie. Lucrarile nu vor mai dura mult, pentru ca din cate stiu mai este si ceva de betonat acolo. Daca vremea o va permite, in doua sau trei saptamani, lucrarile ar putea sa fie terminate” a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, primarul Timisoarei, Nicolae Robu

Lucrarile de modernizare din piata Sfantul Gheorghe au inceput in anul 2013, iar in timpul sapaturilor au fost descoperite zidurile unei moschei si ale unei biserici, dar si doua schelete de copii si fragmente de monumente funerare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Este bine ca se apropie de sfarsit, era si cazul, nu comentez cum arata.
    In spate, dupa cum se vede in poze, doua cladiri istorice stau sa cada:una nu mai are nici geamuri, celeillate i-a disparut acoperisul…..

  2. cei care detin cladirile respective trebuiesc trasi in teapa.

  3. Mda, frectie romaneasca. Bine ca se finalizeaza.