AMR-ul, prelungit cu 1 an! Ce au obtinut taximetristii la Timisoara?

TIMISOARA. Taximetristii din Timisoara ar fi trebuit sa circule din primavara acestui an cu masini vopsite in alb. Hotararea de Consiliu Local care decidea acest lucru a fost luata in urma cu cativa ani si mai apoi s-a tot amanat termenul limita prin noi decizii.

CITESTE SI: AMR mai putin de 2 luni! Ce se intampla cu taxiurile din Timisoara la 1 martie 2016?

Ultima oara, regula conform careia toate taximetrele din Timisoara sa fie albe trebuia aplicata inca din 2015, insa a fost amanata pentru 1 martie 2016, in urma unor discutii dintre reprezentantii taximetristilor si cei ai municipalitatii.

Acum, in preajma implinirii termenului, consilierii locali, la propunerea Primariei Timisoara a decis sa-i mai pasuiasca inca un an. Taximetristii s-au angajat ca pana la 1 martie 2017 vor avea cu totii masini albe la Timisoara.

Asociatiile profesionale reprezentative in domeniul taximetriei au solicitat, din nou, decalarea termenului de schimbare a culorii autovehiculelor taxi„, se arata in referatul ce a insotit proiectul de hotarare supus votului consilierilor locali, miercuri.

Acestia au aprobat propunerea de modificare si completare a Regulamentului pentru organizarea si executarea serviciului public de transport persoane in regim de taxi pe teritoriul Municipiului Timisoara.

Astfel, articolul 8 al regulamentului se modifica si va avea urmatorul continut:
(1) Transportul de persoane in regim de taxi se efectueaza numai cu vehicule rutiere destinate prin constructie tipului respectiv de transport si dotate cu aparate de taxat, statii radio de emisie-receptie si lampa taxi – toate in stare de functionare si are insemne, inscrisuri si elemente de culoare ale caroseriei – integral alb/galben (pana la data de 01.03.2017), in conformitate cu reglementarile in vigoare.
(2) a). autovehiculele taxi care vor fi inlocuite de catre transportatorii autorizati vor avea culoarea alb.
b). incepand cu data de 01.03.2017 toate autovehiculele taxi vor avea obligatoriu culoarea alb.
c). transportatorii autorizati pot sa schimbe culoarea autovehiculului, in alb, la cerere.

Taximetristii au explicat din nou reprezentantilor municipalitatii ca vopsirea masinilor reprezinta o cheltuiala destul de mare, aceasta ridicandu-se la aproximativ 2000 de lei pentru un autoturism.

Am primit solicitari pentru amanarea schimbarii culorilor pentru ca nu au bani. Altele sunt prioritatile orasului decat schimbarea culorilor in alb. Multe dintre  taxiuri au schimbat culoarea, dar nu este cea mai importanta problema a Timisoarei in acest moment„, a precizat in plen primarul Nicolae Robu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. „AMR-ul, prelungit cu 1 an!”- Oare ce inseamna in limba romana „AMR”?
    (Probabil „Au mai ramas”, dar daca inlocuim…. rezulta: „Au mai ramas prelungit cu 1 an”)