Soarta impresionanta a bradului de Craciun de la Timisoara! Ce se intampla cu pomul care a decorat de sarbatori Piata Victoriei?

TIMISOARA. Au trecut sarbatorile de iarna, atat cele pe rit nou, cat si cele pe rit vechi, iar decoratiunile de Craciun vor disparea din centru in urmatoarele doua zile. Deja a fost demontata cupola de lumini, iar bradul de Craciun va fi ultimul indepartat.

Bradul de Craciun din centrul Timisoarei, adus la sfarsitul lunii noiembrie anul trecut, din localitatea Gurahont, din judetul Arad, va fi luat din locul unde a stat aproape o luna si jumatate cel tarziu vineri. Acesta a fost tinut de Primarie in centrul si pentru sarbatorile pe rit vechi, iar odata cu incheierea lor s-a decis si noua destinatie a pomului de Craciun: va incalzi copii de gradinita sau batrani.

Bradul, dupa ce va fi dat tot ornamentul jos, va fi defrisat si va fi introdus in masa lemnoasa a societatii care va executa aceasta lucrare. Lemnul obtinut va  fi repartizat ori la caminele de batrani ori la gradinitele cu care noi lucram si solicita masa lemnoasa, cele care mai au incalzire pe lemne. Nu am stabilit o anumita destinatie. Noi repartizam in functie de cererile care vin spre noi si in functie de prioritatile care sunt la centrele respective si stabilim un program, si in functie de cantitatea lemnoasa, distribuim la solicitarile indreptate spre Primarie, respectiv Directia de Mediu„,  a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Daniel Coras, seful Serviciului de Reglementare Politici de Mediu Urban din Primaria Timisoara

Casutele au fost deja demontate, iar decoratiunile de sarbatori au fost in mare parte luate din centrul Timisoarei. Cupola de lumini a fost coborata, ca si luminitele postate in zona bulevardului Republicii si cele de pe fantana cu pesti.

Au mai ramas de dat jos luminitele care au impodobit brazii din mijlocul pietei Victoria, si cele de pe statuia Lupoaicei. De asemenea a fost dezafectat si Atelierul lui Mos Craciun.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.