2016, anul nervilor tari la Timisoara, cand marile santiere vor sufoca traficul! Cand incep lucrarile la pasajele Jiul si Popa Sapca?

TIMISOARA. Anul 2016 va fi unul dificil pentru cei care doresc sa traverseze orasul de la sud la nord cu masina. Licitatia pentru refacerea pasajelor Popa Sapca si Jiul este aproape finalizata, si lucrarile vor incepe de indata ce vor fi anuntati castigatorii licitatiilor si vremea o va permite.  Cum santierele se vor deschide deodata, soferii din Timisoara sunt ingroziti.

„Imi asum sa gestionez simultan cele doua lucrari – Jiul si Popa Sapca – evident, avand grija ca perturbarea in oras, inevitabila, sa fie minimizata. Sa nu ne asteptam ca nu se va resimti in trafic faptul ca cele doua treceri intre zona de sud si cea de nord a orasului nu vor fi functionale la intreaga lor capacitate, pentru ca ele vor fi functionale, dar cu restrictii”, explica nu demult primarul Nicolae Robu.

Licitatia pentru cele doua este inca in desfasurare, insa, conform oficialilor din Primarie, aceasta nu este departe de finalizare. In scurt timp vor fi anuntati castigatorii. 6 firme s-au inscris pentru lucrarea de la Popa Sapca si 5 pentru cea de la Jiul.

La pasajele Jiul si Popa Sapca licitatia de executie este inca in derulare. comisia estimeaza ca aceasta licitatie va fi finalizata pana in data de 15 ianuarie. Imediat ce aceasta va fi finalizata, vom putea da drumul la lucrari„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, viceprimarul Dan Diaconu

pasaj-jiul-extindere-proiect (2)

Strada Jiul, care duce la pasajul cu acelasi nume, va avea patru benzi de circulatie, de la Splaiul Nicolae Titulescu pana la bulevardul Republicii. Pe sub pasaj vor fi insa cinci benzi de circulatie, doua spre strada Circumvalatiunii si trei spre bulevardul Republicii.

Lucrarile pentru largirea pasajului si a strazii Jiul sunt estimate la aproape 8 milioane de euro, adica exact 36,5 milioane de lei, bani care ar urma sa fie luati din bugetul local.

CITESTE SI: Stim cum va arata pasajul Jiul din Timisoara dupa largire! FOTO si VIDEO 3D cu proiectul!

Strada Popa Sapca ar urma sa aiba 14 metri pe partea carosabila, adica 4 benzi de circulatie, cate doua pe sens, de la Punctele Cardinale si pana la intersectia cu Cimitirul Eroilor. De asemenea, se va largi bulevardul Antenei pana la intersectia cu Lipovei.

pasaj-popa-sapca-proiect-modernizare (5)

Vor fi construite trotuare, flancate de parapeti si balustrade, treceri pentru pietoni si piste de biciclete marcate.

Lucrarea prevede si racordul cu inelul 2 de trafic auto, care se va face printr-un sens giratoriu ce va fi amenajat pe Bulevardul Antenei.

Largirea pasajului Popa Sapca este estimata la aproape 68 de milioane de lei, ceea ce inseamna 15 milioane de euro.

CITESTE SI: FOTO si VIDEO 3D! Cum va arata pasajul Popa Sapca din Timisoara, dupa extindere si modernizare!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Noi oricum stam prost cu nervii,bine macar ca se face ceva util.

  2. La cat de priceput este primarul sa gestioneze EL lucrarile ( a demonstrat ) in Timisoara va incepe Apocalipsa. Daca cauta scuze pentru antreprenori de ritmul de lucru, precum a facut si cu lucrarile anterioare unde mai mult s-a sexualizat buha mai bine nu le incepe.