AMR mai putin de 2 luni! Ce se intampla cu taxiurile din Timisoara la 1 martie 2016?

TIMISOARA. Taximetristii din Timisoara vor trebui sa circule din primavara acestui an cu masini vopsite in alb. Hotararea de Consiliu Local care decidea acest lucru a fost luata in urma cu cativa ani si mai apoi s-a tot amanat termenul limita prin noi decizii.

Ultima oara, regula conform careia toate taximetrele din Timisoara sa fie albe trebuia aplicata inca din 2015, insa a fost amanata pentru 1 martie 2016, in urma unor discutii dintre reprezentantii taximetristilor si cei ai municipalitatii.

Cum in oras inca mai circula taximetre de culoare galbena, oficialii Primariei vor discuta din nou cu taximetristii.

Folosirea acestei culori a fost un proiect mai vechi propus tocmai de taximetristi, nu a fost o impunere din partea Primariei, care ulterior s-a transformat in regulamentul de taxi si o hotarare de Consiliu Local. Probabil la inceputul anului vom avea o noua discutie cu reprezentantii taximetristilor si sa vedem in ce masura sunt pregatiti sa punem in vigoare aceasta hotarare de Consiliu Local. Din ceea ce am vazut marea majoritate s-au conformat. Mai sunt foarte putine masini care sunt inca galbene, dar vom evalua la inceputul anului impactul pe care il va avea intrarea in vigoare a acestei hotarari de Consiliu Local„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, viceprimarul Dan Diaconu

Vopsirea taxiurilor intr-o singura culoare nu ar fi o mare problema, insa este una costisitoare. Cheltuiala cu vopsirea unei singure masini se ridica la aproximativ 2.000 de lei.

taxi-curba-catedrala (1)
Reprezentantii firmelor de taxi isi pun insa nadejdea intr-o noua amanare.

Am discutat la Asociatie despre o amanare. In acest moment ar fi inutil sa vopsim masinile galbene si sa le facem albe, din moment ce le inlocuim, iar cele pe care le aducem, vor fi albe„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro un reprezentant al taximetristilor.

Primaria spune ca nu va impune aplicarea imediata a acestei hotarari si ca este dispusa la noi discutii.

Prin vointa Consiliului Local, acest termen se poate prelungi. El nu e un termen care sa fie prevazut de vreo lege nationala sau de vreun alt act normativ, ci este pur si simplu vointa Consiliului Local, care a aparut chiar in urma cerintelor taximetristilor„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, viceprimarul Dan Diaconu.

Decizia de trecere la o singura culoare a masinilor de taxi in Timisoara a fost luata inca din anul 2009 si a suferit numeroase amanari. Ar fi trebuit ca din 1 martie 2015 sa circule pe strazile orasului doar taximetre albe. Soferii insa nu au vazut insa cu ochi buni aceasta obligativitate, asa ca au tot cerut primariei sa-i mai pasuiasca.

Ultimul termen prevazut pentru uniformizarea masinilor este 1 martie 2016.
Pe langa obligativitatea vopsirii, soferii de taxi trebuie sa circule doar cu vehicule destinate prin constructie tipului respectiv de transport si dotate cu aparate de taxat, statii radio de emisie-receptie si lampa taxi, insemne, inscrisuri si elemente de culoare ale caroseriei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. bai inteligentilor din primarie CU CE CREDETI VOI CA IMBUNATATITI TAXIMETRIA CU SCHIMBAREA CULORII?Pai daca la 5,6 ani le impui sa si schimbe culoarea nu ma mir ca astia nu investesc in masini.Si pe linga culoare mai sunt si altele dar nu le stim noi

  2. pai de acum vom confunda TAXIurile cu cele de Politie… in toate tarile (USA, Austria, DE, etc…) TAXIurile sunt galbene (cu inscriptii negre), politia este alba (cu inscriptii albastre), pompierii sunt rosii (cu inscriptii albe)…

    bine ca nu facem asa:
    politie, taxi, si alte Logan-uri = alb
    ambulanta, smurd, pompieri = rosu
    auto categoria A (persoane fizice) = verde
    auto cat. A (persoane juridice) = albastru…
    s.a.m.d.

    Mai bine ati adapta semafoarele si soselele la standarde..nu paleta de culori… eu comand TAXI, imi vine acasa… punct.. masina poate fi si roz bonbon cu picatele… are contor… ii platesc cat scrie…