Veste excelenta! Creste Spitalul Judetean din Timisoara! Ce se intampla chiar la inceputul lui 2016?

TIMISOARA. Spitalul Judetean isi deschide una dintre cele mai importante sectii. Este vorba despre compartimentul de Anestezie si Terapie Intensiva Pediatrica. Chiar de la inceputul anului viitor, micutii care vor avea nevoie de terapie nu vor mai trebui transferati la alte spitale si vor putea beneficia de tratament chiar in cadrul Clicinii de Pediatrie a Spitalului Judetean. Iar pana acum, au fost facuti primii pasi.

„Am stabilit ca si prioritate a Spitalului Judetean acordarea functionalitatii compartimentului de Terapie Intensiva. Pentru aceasta a fost necesar sa ne ocupam de acreditarea spatiului din punct de vedere tehnologic, sa corespunda unei unitati de Terapie Intensiva, lucru finantat de Consiliul Judetean si finalizat pana la ora actuala, spatiul a fost si receptionat. Al doilea criteriu a fost aparatura medicala. In urma licitatiei realizata pentru aparatura medicala am discutat si am stabilit oportunitatea pentru aparatura medicala pentru acel compartiment, s-a licitat si s-a adjudecat, astfel inca si al doilea criteriu este indeplinit”, ne-a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Tot ce mai lipseste pentru deschiderea sectiei de Terapie Intensiva Pediatrica este aprobarea listei de personal care va deservi sectia. Iar in aceasta privinta, au fost facute toate demersurile la Ministerul Sanatatii.

„Cand Ministerul Sanatatii aproba lista de personal, vom putea scoate posturile la concurs, iar din ianuarie, februarie 2016 sa putem spune ca am inceput sa functionam si sa intram in normalitate cu sectia de Pediatrie, in sensul ca toate cazurile care necesita terapie invensiva pediatrica sa nu se mai adreseze altor unitati medicale”, a precizat managerul Spitalului Judetean.

La Sectia ATI Pediatrica vor fi angajati atat medici si asistenti, cat si infirmiere si ingrijitoare de curatenie23.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.