Aveti grija de unde va cumparati mancarea! Riscati sa va imbolnaviti!

Creste riscul de toxiinfectii alimentare! Odata cu venirea caldurii, alimentele pastrate necorespunzator va pot da mari batai de cap! Reprezentantii Autoritatii Sanitar Veterinare le recomanda oamenilor sa aiba mare grija cum pastreaza si prepara alimentele, dar si de unde le cumpara, pentru a reduce cat mai mult riscul unor infectii alimentare.

Cele mai sigure locuri in care sa va faceti cumparaturile sunt cele inregistrate sau autorizate sanitar veterinar.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si Siguranta Alimentelor recomanda ca, odata cumparate, mai ales alimentele de origine animala sa fie puse cat mai repede in frigider sau in congelator.

De asemenea, este important si modul in care sunt pastrate mancarurile dupa ce au fost preparate. Ele trebuie de asemenea depozitate in frigider, in recipiente acoperite.

Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare vor face controale in perioada aceasta, pentru a se asigura ca toti comerciantii respecta conditiile transport si depozitare ale alimentelor de origine animală, în mod special, a produselor perisabile.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.