Rezultate deosebite obtinute de timisoreni la cel mai important concurs de dans sportiv, de anul acesta, German Open Championship

Patru cluburi de dans sportiv din Timisoara, SporTim Dance, Magnum VRD, Dance Spirit si Alegria si-au trimis reprezentanti la competitia care a reunit in total peste 5000 de participanti. Timisorenii au reusit mai multe prezente in finala si chiar o medalie de argint.

 

Cel mai important concurs de dans sportiv de anul acesta a avut loc zilele trecute la Stuttgart. Peste 5000 de concurenti s-au reunit in Germania, iar tara noastra a participat cu un numar de 70 de perechi de dansatori sportvi. Si cluburile timisorene au fost foarte bine reprezentate la German Open Championship 2013, mai multe perechi de dansatori de la Magnum VRD, Dance Spirit, Alegria si SporTim Dance fiind prezente in lotul national al Romaniei.
Pregatirea sportivilor timisoreni care s-au antrenat zilnic intre 6 si 8 ore si-a aratat rezultatele in Germania. Dansatorii legitimati la Clubul SporTim Dance, condus de sotii Emanuel si Andreea Jebeleanu au reusit sa se califice in finala la mai multe categorii si chiar sa obtina o medalie de argint.
Perechea Robert Iris Danciu si Alexandra Maria Dolomet care evolueaza impreuna de 10 luni au reusit sa intre in doua finale la competitiile de Juvenile 1, dedicate dansatorilor sportivi cu varste intre 6 si 9 ani, ocupand in final locul 5, respectiv 6 , dintr-un numar total de 45 de perechi, din toata lumea.
Sebastian Zicoane si Anca Copos, pereche care face parte din lotul national de elita, fiind campioni ai Romaniei in 2009, 2010, 2012 si 2013 si castigatori la multiple competitii nationale si internationale au reusit de asemenea o performanta remarcabila la Stuttgart.
In ultima zi a concursului, cei doi au reusit sa se califice in finala la categoria  Junior 1 standard (12-13 ani) si cu un dans impresionant si o tehnica exemplara, dansatorii timisoreni au reusit sa castige medalia de argint, dintr-un total de 120 de perechi. Performanta celor doi este cu atat mai importanta, cu cat Sebastian si Anca au cu un an mai putin decat majoritatea dansatorilor din celelalte tari, prezenti la acesta categorie.
Anca  si Sebi, care danseaza impreuna de 5 ani au reusit, totodata, clasarea pe locul 9 la categoria Junior 1 mixt, cel mai bun rezultat al perechilor din Romania.
De remarcat este si evolutia noii perechi, Raul Dolomet si Silvia Gruin, care dupa nici doua luni de practicare a dansului sportiv de performanta impreuna, au reusit sa se claseze in semifinala concursului de Junior 1, sectiunea standard , fiind astfel in topul primelor 12 perechi din lume, dintr-un numar total de 120 de perechi .
Brigada de arbitrii la German Open Championship 2013 a fost compusa din 11 oficiali din 11 tari diferite, Romania neavand reprezentant. Rusia a terminat competitia pe locul 1, Romania pe locul 2 si Anglia pe locul 3 .
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.