Timisorenii cu inima buna pot ajuta copiii orfani sarmani, cu daruri in cutii de pantofi. Vezi cum poti contribui la campania ShoeBox!

TIMISOARA. Mai sunt doar cateva zile pana la Craciun! Timisorenii cu dare de mana au sansa sa le faca o bucurie orfanilor sarmani din oras. Trebuie doar sa gaseasca darurile potrivite, sa le aseze intr-o cutie de pantofi si sa le impacheteze.

Dulciuri, articole scolare, jucarii, produse de igiena personala, felicitari, haine si incaltaminte! Acestea sunt doar cateva dintre darurile care le pot aduce multe zambete copiilor saraci din orasul nostru, prin Campania ShoeBox, o initiativa de ajutorare a copiilor orfani, proveniti din familii dezorganizate sau prea sarace ca sa le poata face o viata usoara.

„Macar de Craciun, cand toti copiii primesc cadouri, vrem sa aducem zambetul si pe fetele lor. Suntem la a sasea editie si va chemam sa aducem bucurie in jurul nostru”, ne indeamna initiatorii campaniei.

Cei care vor sa se implice au nevoie doar de o cutie de pantofi cu capac, hartie de impachetat cadouri, o foarfeca, timp si rabdare. Dupa ce cutia si capacul sunt frumos ambalate, se pun in cutie darurile. Se poate aseza tot ce intra si ce i-ar trebui unui copilas sarman, insa nu alimente perisabile. Capacele nu trebuie lipite pe cutii, ele vor fi lipite de cei care se ocupa indeaproape de campanie, care vor pune si etichete speciale cu varsta si sexul copilului pentru care au fost pregatite cadourile.

Darurile ajung la copii mici, dar si la adolescenti. Timisorenii care vor sa dea o mana de ajutor o pot face ducand cadouri pana duminica, 16 decembrie, la ora 20:00, la Centrul Crestin Aletheia de pe str. Iosif Bulbuca, nr. 15 din Calea Buziasului. Atentie, insa! Intre orele 12:00 si 17:00 nu este nimeni la centrul de colectare.

„Am adunat ceva, au fost destul de multe cutii saptamana aceasta. Mai primim pana duminica, la ora 20:00. Anul acesta o sa mergem cu ele la Spitalul de Copii Louis Turcanu, am inteles ca ar avea nevoie de foarte multe, contribuim cu ce avem”, ne-a spus Vesa Eunice, care se ocupa de colectatul darurilor.

Anul trecut, cadourile timisorenilor au ajuns la adapostul de noapte din oras, la mamicile cu copii mici, dar si la fetele tinere. ShowBox se desfasoara in 20 de orase din Romania, numarul lor crescand de la an la an. Haideti sa facem bucurii de Craciun!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.