‘Trusa’ de deszapezire: Ce nu trebuie sa-ti lipseasca din masina in timpul iernii!

Zapezile din ultimii ani au convins tot mai multi soferi sa-si echipeze autoturismul cu multe accesorii care sa le usureze plecarea, de dimineata, la drum. Reprezentantii magazinelor de profil auto ii indeamna pe toti conducatorii auto sa tina in masina o „trusa” pentru deszapezire. Ce contine aceasta?

Din masina nu trebuie sa lipseasca lopata pentru zapada, antiderapant (nisip sau amestec de nisip cu sare), racleta pentru razuit gheata de pe parbriz, maturica sau perie pentru curatarea zapezii, spray antiinghet pentru incuietoarea masinii, o scandura folositoare daca rotile masinii au ramas blocate in zapada, lanturi antiderapante, precum si cabluri de tensiune (pentru alimentat bateria). De mentionat, aceste accesorii se gasesc in orice supermarket sau in magazinele de profil auto.

Important de precizat este ca impotriva inghetului este recomandat un spray special, cu care se pulverizeaza seara incuietorile masinii. Mai mult, cum exista probleme si cu lipirea usilor la ger, exista spray siliconic ce poate fi pulverizat si pe chederele usilor.

Majoritatea soferilor stiu ca este indicat sa lase masina parcata cu stergatoarele ridicate pentru ca acestea sa nu inghete si sa le creeze probleme dimineata. Un accesoriu foarte util poate fi folia protectoare pentru parbriz. Aceasta se poate pune seara, iar dimineata este indepartata. Parbrizul este curat si vizibilitatea perfecta.

Un alt risc ce apare in timpul iernii il reprezinta descarcarea bateriei. Astfel, nu este recomandat sa porniti in acelasi timp si instalatia audio, aerul conditionat la capacitate maxima, stergatoarele sau farurile pentru ca se pot crea probleme bateriei, mai ales daca este mai veche. Evitati sa aprindeti farurile sau orice alt consumator de energie, atata timp cat motorul este oprit.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.