Monumentele din Piata Libertatii si Piata Unirii din Timisoara vor fi iluminate arhitectural

TIMISOARA. Doua dintre cele mai frumoase monumente din Timisoara, Monumentul Ciumei din Piata Unirii si Monumentul Sfantului Nepomuk din Piata Libertatii, vor fi iluminate arhitectural.

Sfantul Nepomuk

Am dat dispozitii de iluminare artistica la statuile din Piata Unirii si Piata Libertatii, in regim de urgenta„, a declarat primarul Timisoarei, Nicolae Robu. Acesta va preciza in perioada urmatoare si cand anume vor incepe lucrarile de instalat spoturile luminoase.

Recent, in Timisoara au fost iluminate arhitectural mai multe cladiri, in principal biserici, printre care Biserica din Piata Balcescu, Biserica din Piata Mocioni (fosta Sinaia) si Biserica Reformata.

CITESTE SI: Monumentele Timisoarei, intre kitsch si… arta moderna! Visam la titlul de capitala culturala cu statui de ciungi, schiopi sau cruci de neoane

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.