Laptele de la scoala nu este sursa imbolnavirii celor 8 copii din Timis care au ajuns cu ambulantele la spital, spune ancheta DSP

TIMISOARA. Cei 8 copii din Timis care au ajuns zilele trecute la spital in Timisoara, cu toxiinfectie alimentara, nu s-au imbolnavit din cauza laptelui pe care l-au primit la scoala, asa cum au banuit parintii si primarul localitatii Pischia, cel care i-a adus la urgente.

CITESTE SI: Mai multi copii din Timis au fost dusi cu ambulantele la spital, dupa ce s-au imbolnavit la scoala. FOTO si VIDEO!

Copiii au ajuns la spital cu dureri de burta si cu greata. Directia de Sanatate Publica a finalizat ancheta epidemiologica derulata in urma internarii copiilor la Spitalul Victor Babes din Timisoara.

„Investigatia facuta in teritoriu a implicat si parintii copiilor, profesorii si colegii de scoala ai celor opt copii. Medicii au prelevat probe din sursa de apa din localitate si din laptele care este primit de copii, la scoala. Buletinele de analiza, microbiologica si fizico-chimica, arata ca atat apa cat si laptele sunt bune pentru consum”, spun reprezentantii DSP Timis.

Asta inseamna ca durerile abdominale ale celor 8 scolari nu se datoreaza consumului de lapte primit la scoala, desi ei au inceput sa se simta rau imediat dupa ce au plecat de la scoala. Nu mai ramane decat ca parintii copiilor, impreuna cu medicii lor de familie, sa continue investigatiile pentru a descoperi daca micutii elevi sufera de alte afectiuni.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.