Opinia Timisoarei

Ziua Internationala a Mediului, sarbatorita intr-un mod inedit la Aquapic, in Timisoara

TIMISOARA. Ziua Internationala a Mediului este aniversata in fiecare an pe data de 5 iunie. Ea a fost instituita in anul 1972 si reprezinta elementul cel mai important al Programului pentru Mediu al Natiunilor Unite.

Aquatim marcheaza aceasta zi importanta, chiar in data de 5 iunie, ora 11.00, la Uzina de apa Industriala/Centrul experimental pentru copii Aquapic, pe strada Frederic Mistral nr. 1, printr-un eveniment inedit, pregatit special pentru copii, tineri si adulti, desfasurat intr-un cadru neconventional, aproape de natura si de mediul prieten. Evenimentul este inscris in programul national al Anului European al Patrimoniului Cultural 2018.

In parteneriat cu Administratia Bazinala a Apelor Banat si Teatrul Pentru Copii si Tineret Merlin, Aquatim va invita in spatiul minunat al Centrului experimental pentru copii Aquapic, pentru o ora de spectacol interactiv in aer liber, oferit de talentatii actori ai Teatrului Merlin, la Noua Poveste a Scufitei Rosii.

In imediata vecinatate a cladirii fostei uzine de apa industriala a orasului Timisoara, data in functiune in anul 1916, cladire de patrimoniu industrial, in ambianta naturala a parcului Aquapic, grupurile de copii si tineri vor asista la punerea originala in scena a povestii Scufitei Rosii, vor interactiona cu echipa actoriceasca si vor petrece o ora de educatie si relaxare. Este surpriza pe care Aquatim, Aquapic, ABAB si Teatrul Pentru Copii si Tineret Merlin o ofera cu drag timisorenilor de toate varstele, intr-o zi importanta, pentru ca mediul este vital pentru toti!

Accesul in incinta Centrului Aquapic este gratuit. Cadrele didactice sunt rugate sa insoteasca grupurile de copii.

Exit mobile version