Opinia Timisoarei

Ziua in care Ungaria le-a spus NU refugiatilor! Din mijlocul primelor violente, un FOTOREPORTAJ de Virgil Simonescu

16 septembrie a fost prima zi de violente dupa ce Ungaria si-a ferecat portile in fata refugiatilor. La granita dintre Serbia si Ungaria spiritele s-au incins si au avut loc confruntari intre imigranti si fortele de ordine.

In cursul dupa-amiezii, militarii unguri au respins cu tunuri cu apa si gaze lacrimogene asaltul a cateva sute de imigranti, care au fortat intrarea pe la Roszke.

Refugiatii au aruncat cu pietre si sticle si au incendiat cauciucuri furiosi ca nu sunt lasati sa isi continue drumul spre Germania. Cativa chiar au reusit sa intre fortand cordonul de securitate.

20 de militari au fost raniti, dar si mai multi imigranti. Ungaria a anuntat miercuri ca a arestat 29 de migranti in timpul ciocnirilor de la frontiera sa din sud cu Serbia, inclusiv unul pe care l-a descris drept „terorist identificat”, informeaza Reuters.

Se deschide insa o noua ruta catre Europa de Vest, intrucat multi dintre refugiati au pornit-o prin Croatia, evitand gardul ungurilor si merg spre Germania prin Slovenia, Italia si Austria.

Vedeti mai jos filmul zilei de ieri de la frontiera dintre Serbia si Ungaria, intr-o suita de instantanee surprinse de fotoreporterul opiniatimisoarei.ro Virgil Simonescu!

Exit mobile version