Opinia Timisoarei

Ziua in care imaginile de pe camerele de supraveghere din Timisoara incep sa fie trimise la Politia Rutiera. Radarele si sistemele de detectie a trecerii pe rosu, functionale

TIMISOARA. Dupa ce inca de marti primarul Nicolae Robu a anuntat ca radarele din sistemul de Trafic Management precum si detectiile de trecere pe rosu la semafor sunt toate functionale, ba mai mult s-a obtinut si omologarea si certificarea aparatelor, astazi municipalitatea avertizeaza soferii ca imaginile vor ajunge la Politia Rutiera Timisoara incepand de luni, 11 septembrie.

CITESTE SI: Destainuirea in lacrimi a unui sofer care a omorat un om intr-un accident langa Timisoara 

Va aducem la cunostinta faptul ca sunt functionale radarele de viteza pentru identificarea celor care depașesc viteza regulamentara si transmiterea automata a imaginii si a datelor de identificare ale masinii care a savarsit abaterea, precum si sistemele de detectie a trecerii pe culoarea rosie a semaforului electric si transmiterea automata a imaginii si a datelor de identificare ale masinii.
Incepand cu data de 11.09.2017, imaginile vor fi transmise Biroului Politiei Rutiere Timisoara, pe suport electronic, pentru a dispune masurile care se impun.
Tragem un semnal de alarma si facem apel catre toti conducatorii auto sa respecte semnificatia semnalizarii rutiere de pe raza municipiului Timisoara, pentru a evita sanctionarea contraventionala/penala etc.„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Omologarea si certificarea aparatelor radar montate in oras s-a facut de catre o comisie de specialisti de la Bucuresti.

De mentionat ca, in acest moment, potrivit Codului Rutier, articolul 109, constatarea contraventionala se face exclusiv si personal de catre politistul rutier aflat la fata locului, si nu in baza unor imagini surprinse de camerele de supraveghere.

 

 

 

 

 

Exit mobile version