Opinia Timisoarei

Ziua Europei a fost sarbatorita la Timisoara cu onoruri militare. VEZI FOTO!


TIMISOARA. Peste o suta de timisoreni au participat la manifestarea organizata in Parcul Central de Ziua Europei. Ei au facut poze, au filmat si chiar au varsat cateva lacrimi. Momentul a fost marcat cu o slujba religioasa, coroane si onoruri militare.

Sunt foarte emotionata. Este o manifestare extrem de frumoasa. Imi dau lacrimile cand asist la asemenea momente. Fanfara si salutul militar ma fac sa ma simt intr-un mod deosebit. Ar trebui sa se organizeze mai des asemenea momente„, a spus Marilena Dragomir, una dintre timisorencele care au luat parte la eveniment.

Paisie Lugojanul a oficiat o slujba si reprezentantii au depus coroane in memoria celor care au luptat pentru independenta Romaniei si a celor care au murit in Al Doilea Razboi Mondial.

Astazi sarbatorim declaratia lui Mihail Kogalniceanu din Parlament din 9 mai 1877, prin care a fost pronuntata independenta Romaniei, sarbatorim si ziua in care s-a incheiat Al Doilea Razboi Mondial si momentul in care s-a pus baza formarii Uniunii Europene, deci Ziua Europei„, a precizat Gheorghe Ciuhandu, primarul Timisoarei, prezent la manifestare.

Bunici cu nepotei si timisoreni care au profitat de o dimineata frumoasa au luat parte la parada militara din Parcul Central.

9 mai este una dintre cele mai importante zile pentru Romania. Traim intr-o Romanie europeana, intr-un important oras european – Timisoara – si, daca noi, autoritatile, ne unim fortele, reusit sa transformam Timisoara in Capitala Europeana in 2020. Sa nu uitam, ca totul a inceput de la Timisoara„, a spus si Constantin Ostaficiuc, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Mircea Bacala, prefectul de Timis, a fost si el prezent la activitatile organizate in Parcul Central de Ziua Europei si a specificat faptul ca se bucura ca Ziua Independentei, Ziua Victoriei si Ziua Europei sunt cinstite si de autoritatile timisorene.

Exit mobile version