Opinia Timisoarei

Ziua Brancusi va fi marcata la Timisoara cu o expozitie semnata Mihai C. Donici

TIMISOARA. Artistul vizual Mihai C. Donici marcheaza, la Timisoara, Ziua Brancusi printr-un triplu eveniment de autor.

Proiectul expozitional prilejuit de prima aniversare a Zilei Brancusi porneste de la observatia ca, desi artistul isi are lumea formelor in arhaismul culturii populare, abstractul la care a ajuns a fost reasimilat in cultura romaneasca majoritar prin kitsch, daca n-ar fi sa enumeram decat enormul citat de la Agronomia timisoreana, <<replicile>> dintre blocuri sau bustul lui inadecvat de langa facultatea de arte. Desi a influentat major sculptura moderna, Brancusi aproape nu mai poate fi citat in postmodernitate”, sustine arhitectul Mihai Donici.

Proiectul sau expozitional cuprinde trei evenimente in ziua de 19 februarie 2016: expozitia ”Inainte”, ce se va deschide la Biblioteca Universitatii Politehnica la ora 16.00; ”Depunerea unei jerbe” de iedera la bustul din scuarul Facultatii de Arte, la ora 17 (contrapunct ironic la pateticele gesturi festiviste); ”Inainte si dupa”, expozitie la galeria Primariei Timisoara (Piata Victoriei nr.5), ora 18.00. Expozitia din galeria Primariei este structurata in trei sectiuni, mai dezvaluie autorul:”Inainte” – lumea formelor ancestrale; ”Citari kitsch”; ”Dupa” – lucrari si proiecte.

Evenimentul este organizat de Asociatia Culturala Arte-Factum in colaborare cu Primaria Municipiului Timisoara si Universitatea Politehnica.

Exit mobile version