Opinia Timisoarei

Ziua Armatei sarbatorita in Parcul Central la Timisoara. Foto

TIMISOARA. Armata Romana si-a serbat ziua in Parcul Central, langa Monumentul Ostasului Roman.

CITESTE SI: Traseu deviat pentru mai multe mijloace de transport in comun, la Timisoara, in acest sfarsit de saptamana 

Imbracati in uniforma si cu arma la piept, militarii aliniati in mai multe plutoane s-au prezentat in Parcul Central din Timisoara sa dea onorul.

La Monumentul Ostasului Roman au fost arborate drapele ale Romaniei si ale Uniunii Europene, a fost sustinut o ceremonie religioasa si au fost depuse coroane de flori in cinstea eroilor neamului.

Sarbatoarea din Parcul Central Scudier a continuat cu o defilare.

Ziua Armatei se va incheia vineri seara, de la ora 19.00, cu o retragere cu torte. Soldatii vor pleca de la monumentul colonelului Virgil Economu si vor veni către comandamentul Brigazii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” pe urmatorul traseu: Piata Petru Maior – Calea Lugojului – Bulevardul Take Ionescu – Prefectura Judetului Timis – Piata Unirii – Piata Libertatii – Piata Victoriei – comandamentul Brigazii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”.

Ziua Armatei a fost stabilita in 25 octombrie printr-un decret emis la 1 octombrie 1950. Aceasta zi aminteste romanilor ca in 25 octombrie 1944 soldatii romani eliberau de sub ocupația horthysta Transilvania de Nord, in urma Bataliei de la Carei.

Exit mobile version