Opinia Timisoarei

‘Zici ca-i alta strada’. Calea Martirilor din Timisoara, eliberata de masinile parcate pe margine. S-au dat deja zeci de amenzi. Foto

TIMISOARA. Dupa ce marti, o zi intreaga, politistii locali au impartit aproape 200 de somatii soferilor care si-au lasat masinile parcate pe Calea Martirilor, mare parte dintre conducatorii auto si-au mutat autovehiculele pentru a permite circulatia pe doua benzi pe sens.

CITESTE SI: Vom avea transport public gratuit special pentru persoanele cu dizabilitati, la Timisoara. Anuntul STPT 

In a treia zi a interdictiei oficiale de parcare pe Calea Martirilor, mare parte dintre soferi si-au mutat masinile si au lasat drumul liber circulatiei pe doua benzi.

Eu mi-am mutat masina pe aici printre blocuri, in spate. Daca se vrea circulatie pe cate doua benzi am inteles, dar ar fi fost frumos ca inainte sa avem si locuri de parcare. E mai greu cu trezirea dimineata la 7, ca trebuie sa o mut„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro un timisorean care locuieste in zona.

Da, n-am chef sa le dau 700 de lei amenda, dar nici cum au procedat nu este corect. Sa fi facut mai intai niste parcari si mai apoi sa ne alunge de pe strada. Ieri am gasit loc abia pe la Padurice si de acolo am venit pe jos cu cumparaturile pana acasa si am asteptat sa se faca 8 seara ca sa aducem masina inapoi„, a spus o tanara ce locuieste intr-unul din blocurile de la artera.

Au mai ramas masini parcate in apropierea intersectiei cu strada Maresal Averescu, pe sensul de intrare dinspre Giroc, dar si cateva in apropierea strazii Stefan Stanca.

Politistii locali au trecut inca de la primele ore ale zilei pe Calea Martirilor si le-au lasat amenzile in parbriz celor care nu au inteles ca trebuie sa isi mute masina.

Au fost date 40 de amenzi pana la orele pranzului, multi au inteles si s-au conformat. Se fac in continuare verificari. Reamintim ca amenzile sunt cuprinse intre 290 si 725 de lei si 2 sau 3 puncte de penalizare la permis, in functie de fapta, pentru oprire sau stationare„, au transmis pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Soferii se declara multumiti de aceasta masura luata de Comisia de Circulatie a Primariei.

Zici ca-i alta strada. Chiar mi se pare straniu sa poti circula pe doua benzi pe sens. Eu zic ca e o masura foarte buna, pentru ca traficul pe aici era un cosmar la orice ora din zi. E neplacuta faza cu parcarea, mai ales pentru riverani, dar eu ca sofer ma declar multumit„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro un tanar care locuieste in Giroc.

Acum ca au facut ordine in trafic pe Martirilor, eu le mai sugerez celor din Primarie sa mai ia o masura. Traficul se stranguleaza mereu la intrarea pe Martirilor dinspre Rebreanu, acolo la ‘Florarie’, cum zicem noi. Ca acolo opresc autobuzele de Giroc, troleibuzele, samd. Scuarul din dreapta, adica dintre sensuri, e prea lat. Ar trebui sa-l mai ingusteze ca sa fie loc cu adevarat pe doua benzi in zona aia, ca multi stationeaza sa-si ia paine sau sa faca cumparaturi asa in viteza si isi lasa masinile pe avarii„, a adaugat pentru opiniatimisoarei.ro un alt sofer.

Odata cu eliminarea masinilor parcate, a aparut o alta problema, cea a prafului ce este ridicat de autoturismele care trec pe benzile dinspre trotuare, pe unde inca nu a fost curatata mizeria adunata de-a lungul timpului.

Va reamintim, potrivit deciziei Primariei Timisoara, pe Martirilor, incepand de luni, 17 iunie, soferii nu mai au voie sa parcheze zilnic, intre orele 7.00 si 20.00, riveranii putand sa-si lase masinile doar noaptea, in afara intervalului de restrictie.

In zona Martirilor, Primaria Timisoara a avut in plan sa ridice o parcare cu mai multe niveluri, intre blocuri, insa locatarii din vecinatate s-au opus, astfel ca s-a luat decizia de a se face una in cartierul Dacia, unde oamenii au strans semnaturi pentru aceasta investitie.

Exit mobile version