Opinia Timisoarei

‘Zici ca e Ziua Portilor Deschise la judecatori sau Saptamana Altfel’. Traficantii, dusi cu gramada sa fie arestati la Timisoara. Video

TIMISOARA. Politistii de frontiera, cei de la Combaterea Crimei Organizate si procurorii DIICOT au tras linie dupa actiunea de amploare declansata luni la Timisoara, care a cuprins apoi mai multe judete si Bucurestiul.

CITESTE SI: Perchezitii in cea mai mare operatiune din ultimii ani declansata la Timisoara, in care sunt mobilizati peste 300 de politisti. Traficanti ridicati din asternuturi de mascati. Video 

In urma descinderilor, oamenii legii au anihilat mai multe grupari specializate in traficul de migranti din vestul Romaniei.

Totodata, in timpul perchezitiilor, in casele suspectilor, au descoperit aproape 100.000 de euro, bani proveniti de la transfugi. De asemenea, au fost ridicate in vederea confiscarii mai multe masini in valoare de aproximativ 50.000 de euro.

Politistii de frontiera au descoperit 145 de migranti cazati in mai multe imobile din oras care asteptau sa fie preluati de calauze pentru a fi imbarcati in tiruri cu destinatia vestul Europei.

47 de persoane au fost retinute numai in urma perchezitiilor din Timisoara, iar 18 dintre acestea au fost duse in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva. O angajata a Directiei pentru Protectia Copilului a fost pusa sub acuzare, dar este cercetata in stare de libertate, fiind suspectata de implicare intr-un dosar de trafic de migranti.

‘Zici ca-s la Saptamana Altfel sau e Ziua Portilor Deschise la judecatori’

In cursul zilei de miercuri, o parte dintre cei retinuti de politistii de frontiera au fost dusi in fata magistratilor cu propunere de arestare preventiva.

Acestia au umplut pur si simplu strada cand au fost coborati din masini la Palatul Dicasterial.

Zici ca e Ziua Portilor Deschise la judecatori… Sau e Saptamana Altfel pentru astia„, au exclamat cativa trecatori cand au vazut multimea flancata de politisti.

VIDEO: George Stefanita

Va reamintim, luni dimineata, aproape 300 de politisti de frontiera, ofiteri de la Crima Organizata si jandarmi au descins la zeci de adrese din cele trei judete din vestul tarii, Timis, Arad si Caras-Severin, in cea mai mare operatiune de combatere a traficului de migranti din ultimii ani.

Potrivit anchetatorilor, gruparile anihilate in urma operatiunii au transportat aproape 800 de transfugi spre vestul Europei, 40 de transporturi ilegale fiind interceptate si oprite de oamenii legii.

 

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version