Opinia Timisoarei

Zi excelenta pentru concurentii romani la Herneacova International Jumping, cea mai importanta competitie de sarituri peste obstacole, la doi pasi de Timisoara. Foto

TIMIS. Pe Domeniul Herneacova, vineri, s-au desfasurat inca patru probe ale competitiei Herneacova International Jumping, iar sportivii romani au aratat ca pot domina clasamentele europene de echitatie.

Opt calareti care au concurat pentru tara noastra, au obtinut rezultate exceptionale, castigand detasat, doua din cele patru probe.

Astfel, proba CSI 1* Gold a fost castigata de Claudiu Gheorghe cu calul Quintender (locul I), Ionut Daniel Bucur cu calul Charma (locul II) si Natalie Kreislova din Cehia, cu calul Vanilla (locul III).
Cea mai buna performanta a romanilor a fost insa la proba CSI 1*, unde din primele sase locuri, cinci au fost adjudecate de: Ionel Bucur cu calul Quasar, Ionel Bucur cu calul Conte, Calin Nemes cu calul Quirro, stefania Stoica-Schumann cu calul Celebration si Danut Tescu cu calul Ayan.

Si la cea mai dificila proba a competitiei de pana acum, unde obstacolele au fost de pana la 145 de centimetri, Romania a fost reprezentata pe podium, de cuplul Aron Jakab – Zumba, care s-a clasat pe pozitia a V-a.
Despre Herneacova International Jumping

Herneacova International Jumping este un concurs de sarituri peste obstacole de 3 stele, care are loc in perioada 13-19 si 20-24 septembrie.

Competitia este organizata de Clubul de Echitatie Herneacova sub egida Federatiei Ecvestre Romane si a Federatiei Ecvestre Internationale si este sustinuta de sponsorul principal – Casa Rusu.

La competitie sunt prezenti peste 200 de calareti din 19 tari din Europa si Asia si peste 450 de cai.

Premiile puse in joc sunt de 237.900 de euro: 98.000 de euro – in prima saptamana si 139.900 de euro – in a doua saptamana.

Exit mobile version