Opinia Timisoarei

Zeci de tineri s-au intins pe jos la Timisoara! Flashmob in piata Unirii, impotriva eutanasierii cainilor comunitari


Aproximativ 100 de timisoreni s-au adunat astazi in Piata Unirii pentru a protesta fata de eutanasierea cainilor comunitari. “Spunand nu eutanasierii, spuneti da civilizatiei”, “NU eutanasierii! Sustinem dreptul la viata”, sunt cateva dintre mesajele scrise de protestatari pe bucatele de hartie pe care si le-au prins de haine. Iubitorii de animale fara stapan s-au intins pe jos timp de 5 minute, la semnalul unui fluier.  Prin acest gest au vrut sa arate ca suflete nevinovate vor fi ucise.

Mai mult, protestatarii au adus si un pui de husky care s-a tavalit prin zapada, apoi a ramas si el nemiscat cateva clipe.

In acelasi timp, in capitala, Comisia de administratie publica din cadrul Camerei Deputatilor stabileste viitorul acestor animale, printr-un proiect de lege. “Am venit aici pentru ca nu sunt de acord cu eutanasierea cainilor. Acest lucru nu este o solutie, degeaba ii omoara, pana la urma tot vor aparea altii. Sterilizarea este cea mai buna varianta”, spune Roxana Gherghina, studenta la Medicina Veterinara, care a adoptat deja doi catei de pe strada.

Flashmob-ul a fost organizat de Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor si Asociatia Pet Hope, care sustine “sterilizarea obligatorie si inregistrarea cateilor fara stapan si inregistrarea obligatorie cainilor cu stapan, unica solutie la rezolvarea problemei cainilor fara stapan”.

Timisorenii care treceau intamplator prin Piata Unirii in momentul actiunii s-au oprit sa-i priveasca pe tineri si au pus intrebari. Unii chiar s-au alaturat protestului si s-au asezat langa participanti in semn de solidaritate.

FOTO: Dariana Dragos

Video-ul nu poate fi incarcat.
Exit mobile version