Opinia Timisoarei

Zeci de oameni opriti din drumul lor catre tari din vestul Europei, in Timis, la Sannicolau Mare. Firma de transport, anchetata de politisti. FOTO si VIDEO!

UPDATE:  In urma verificarilor, politistii au stabilit ca pentru niciunul dintre autovehicule nu exista licenta de transport, fapt pentru care s-a procedat la aplicarea unor sanctiuni contraventionale in valoare totala de 750.000 de lei, retinerea certificatelor de inmatriculare si a placutelor, precum si suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor pe o perioada de sase luni de zile.
Au fost conduse la audieri 44 de persoane.

SANNICOLAU MARE. Zeci de oameni care doreau sa ajunga, la munca sau cu treburi personale, in tari din Europa de Vest, au ramas blocati in Sanicolaul Mare, dupa ce firma de transport, care trebuia sa-i duca in strainatate, a fost luata la verificat de Politie.

Societatea din Sannicolau Mare este cea careia ii apartinea microbuzul implicat anul trecut intr-un teribil accident in Germania, in care si-a pierdut viata si soacra prefectului de Timis.

Joi, politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor si de la Rutiera, insotiti de mascati din trupele SAS, au descins la firma cu pricina, unde au oprit toate cursele si au trecut la perchezitii.

Actiunea oamenilor legii nu a decurs fara incidente.

Sotul patroanei firmei de transport a agresat un politist imbracat in civil, confundandu-l pe acesta cu un cameraman. Dupa ce a sarit la bataie, omului i s-a facut rau, asa incat a fost chemata la fata locului o ambulanta.

E sotul ei … si, cum e cu inima, el nu poate sa stea in situatii de stres. I-a vazut pe astia cu camera, s-a enervat si si-a iesit din minti. L-a luat drept cameraman pe politaiul ala, ca era in blugi, si i-a spus mergeti si a sarit la el si atunci au incercat sa se pocneasca unul pe altul  si atunci eu pe unul, aia pe celalalt, si s-a calmat treaba. I-o luat tensiunea, i-a dat calmante si vad ca sta pe pat, dar nu poti vorbi cu el, ca e tot asa, pe stres…” a declarat un martor la taraboi.

Surse din randul anchetatorilor sustin ca firma ar fi efectuat mai multe transporturi ilegale de persoane. 6 microbuze au fost indisponibilizate, iar procurorii vor sta de vorba cu patronii societatii si cativa dintre angajati. Intre timp insa, zeci de persoane care urmau sa ajunga cu microbuzele acestei firme in Occident s-au trezit blocate la Sanicolau.

Ne-au oprit la iesire din Sannicolau. Nu ne-au spus nimic acolo, doar aici, ne-a spus ca firma asta e in nergeula … daca am stiut. Eu n-am stiut, eu e prima data cand calatoresc cu aceasta firma, am fost programata sa vin cu aceasta firma, n-am stiut cine sunt, ca au avut accidente. Trebuia sa ajung in Germania, astept sa vina cineva sa ma ia peste noapte, ca nu am unde sa ma intorc, sunt din Oravita. Sunt altii din Cluj, nu stiu ce face cu atata lume, suntem 40 de persoane …” a spus o femeie intoarsa din drum in urma actiunii oamenilor legii.

Sun acum sa vad daca gasesc alta firma cu care sa merg dincolo, in Austria.  Acum asteptam, nu stiu nimic … imi pare rau” a declarat unul dintre calatorii blocati la Sannicolau.

A fost oprita firma, ca a fost ceva in neregula. Nu stiu ce acte au avut in neregula si ne-au retinut si pe noi, aici, ca sa dam anumite declaratii … cum am cunoscut firma si care ar fi fost costul transportului , daca am platit biletul sau daca ajungea sa-l platim cand ajungeam la destinatie..„ a adaugat un alt calator.

In urma descinderilor de la Sannicolau, mai multe persoane au fost conduse la audieri la Politie, iar unele vor ajunge in fata procurorilor. 6 microbuze au fost ridicate de politisti, intrucat se presupune ca au fost folosite la comiterea mai multor ilegalitati. Conform unor surse din randul anchetatorilor, firma in cauza, ar fi fost implicata in mai multe accidente rutiere petrecute pe diferite drumuri din Europa in timp ce efectua transporturi de persoane.

Video-ul nu poate fi incarcat.

REPORTER: Lucia Ardelean
IMAGINE: Razvan Virlan

 

 

Exit mobile version