Opinia Timisoarei

Zeci de oameni la coada, in Piata Victoriei din Timisoara, pentru a primi fasole cu carnati, de Ziua Nationala. Dominic Fritz si mitropolitul Banatului, indemn pentru pace si intelegere

TIMISOARA. Dupa incheierea paradei militare de 1 Decembrie, timisorenii s-au asezat la coada, pentru a primi o portie de fasole cu carnati. Totul, in cadrul unui ‘Pranz pentru Pace’ dedicat Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Victoriei.

CITESTE SI: Elicoptere, tehnica de lupta si de interventie, militari in pas de defilare. Mii de oameni la parada militara de 1 Decembrie la Timisoara. Video

Zeci de oameni au stat la coada pentru a primi o portie din traditionalul preparat de 1 Decembrie. In vecinatatea Operei Nationale, in parcare, a fost preparat deja un ceaun mare cu fasole si carnati, in jurul caruia vor sta atat primarul Dominic Fritz, cat si mitropolitul Banatului IPS Ioan Selejan, alaturi de alti invitati care vor tine discursuri cu indemn la pace si intelegere in comunitate.

Evenimentul isi propune sa aduca in prim-plan tema pacii si sa sublinieze pozitia Banatului ca zona cu risc minim de razboi in Europa, transmit organizatorii. Discutiile vor fi moderate de Camelia Burghele, specialist in etnologie si antropologie culturala.

Evenimentul „Un Pranz pentru Pace” este deschis publicului si incurajeaza participarea activa a tuturor celor dornici sa contribuie la promovarea pacii, intelegerii si nu in ultimul rand al bogatiei gastronomice din zona Banatului„, au precizat organizatorii evenimentului, parte din proiectul Culinaria Banatica, o oportunitate unica de a explora si a savura gastronomia autentica a regiunii Banatului.

Evenimentul face parte din Programul cultural national „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023” si este finantat de Centrul De Proiecte prin programul GROW, cu fonduri de la Ministerul Culturii.

Exit mobile version