Opinia Timisoarei

Zeci de oameni au alergat pentru dreptul la o viata normala, in apropiere de Timisoara, la Crosul Hemofiliei. Printre ei, fostul portar al nationalei Romaniei, Florin Prunea. Video

TIMIS. Zeci de timiseni de toate varstele si-au rupt din timpul liber si au mers la Buzias pentru un eveniment de suflet devenit deja traditie in oraselul de poveste din Timis.

Crosul a fost organizat de Asociatia Romana de Hemofilie si Centrul Medical Cristian Serban din Buzias, ca in fiecare primavara de Ziua Internationala a Hemofiliei sub sloganul “Astazi alergi in locul meu, maine alergam impreuna”. Atletii amatori au alergat prin Parcul din Buzias.

Am organizat si acum 2 ani, si anul trecut si anul acesta tocmai ca sa dovedim sentimentele de solidaritate cu cei care au o boala care nu este vindecabila, o boala de o viata intreaga, care necesita tratament ce nu este usor de facut, si care pe deasupra de toate pentru tara este si un tratament foarte costisitor„, a declarat medicul Margit Serban, organizator al Crosului Hemofiliei.

Alaturi de timisenii care au venit sa alerge in Parcul din Buzias s-a aflat si fostul portar al echipei nationale a Romaniei, Florin Prunea.

Am venit cu mare placere. Vad ca lumea aici iubeste sportul si este un eveniment la care mi-am dorit sa particip. Sunt iubitor de sport, am vazut ca sunt si multi iubitori de fotbal si imi face mare placere. Vad ca e lume din toata tara. Trebuie sa ii sprijinim, dar este important ca suntem impreuna, dam dovada de solidaritate intr-un loc superb„, a declarat Florin Prunea.

VIDEO: George Stefanita

Ziua s-a incheiat cu un concert de nai sustinut de maestrul Nicolae Voiculet in incinta Centrului Cristian Serban din Buzias.

Din 1989, in data de 17 Aprilie se celebreaza anual Ziua Mondiala a Hemofiliei. Este o modalitate de constientizare a existentei unei comunitati vulnerabile de persoane, prezentand hemofilie sau boli inrudite, afectiuni innascute, incurabile, dar perfect tratabile, cu conditia accesului nerestrictionat la tratament.

Exit mobile version