Noutati :

Zeci de mii de oameni din Timis vor primi gratuit masti de protectie de la autoritati

24 iunie, 2020 - 07:26 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SANATATE
0

TIMIS. Zeci de mii de oameni cu posibilitati financiare reduse din Timis vor primi masti de protectie impotriva coronavirusului, dupa ce Ministerul Sanatatii a finalizat achizitia acestora.

CITESTE SI: 321 de noi cazuri de coronavirus in tara, 2 nou infectati si la Timisoara

Ministerul Sanatatii va achizitiona 115 milioane de masti, in valoare de 73.600.000 de lei, fara TVA, la pretul de 0,68, fara TVA/ masca. Mastile urmeaza apoi sa fie trimise catre directiile de sanatate publice in termen de 7 zile si urmeaza sa fie impartite celor care au nevoie de ele de asistenti medicali si mediatori sanitari.

Numarul persoanelor care intrunesc conditiile prevazute de actele normative in vigoare, transmis de catre autoritatile publice locale de pe raza judetului Timis, se ridica la aproximativ 35.000 persoane„, a transmis Directia de Sanatate Publica Timis.

Fiecare persoana eligibila urmeaza sa primeasca gratuit 50 de masti, iar la nivelul intregii tari aproximativ 2.300.000 de oameni vor beneficia de acestea.

Astfel, urmeaza sa primeasca masti, conform legii, urmatoarele categorii de persoane:

a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat in baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare

b) persoanele din familiile beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei acordata in baza Legii nr.277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare

c) pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi sunt de pana la 704 lei, inclusiv, reprezentand nivelul indemnizatiei sociale pentru pensionari prevazuta de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, cu modificarile si completarile ulterioare

d) persoanele incadrate in grad de handicap care realizeaza venituri exclusiv din prestatiile sociale prevazute de art. 42 si art.58 din Legea nr.448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Foto: zf.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...