Opinia Timisoarei

Zeci de delfini morti au fost descoperiti pe coasta rusa a Marii Negre

Aproximativ 30 de delfini morti au fost descoperiti pe coasta rusa a Marii Negre, in zona peninsulei Utris, in timpul scufundarilor sportivilor scafandri.

Agentia pentru mediu din Rusia a anuntat ca va deschide o ancheta privind moartea in masa a mamiferelor, dupa ce ministrul adjunct pentru mediu Rinat Ghizatulin i-a ordonat sa stabileasca de urgenta cauzele decesului acestora.

Scafandrii rusi, care au efectuat scufundari de-a lungul coastei de 20 km de la Anapa la satul Vitiazevo, spun ca au descoperit primii delfini morti chiar pe mal, apoi, la o adancime de 5-7 metri si la o adancime de 60 de metri.

‘Cadavrele mamiferelor au fost transportate in rezervatia de stat Karadag si Centrul de studiere a delfinilor din Sevastopol’ – a precizat Ministerul rus al Mediului.

In acest context, portalul Life News scrie ca mamiferele puteau fi ucise de pescarii locali. ‘Delfinii descoperiti fac parte din cea mai raspandita specie a acestor mamifere in Marea Neagra”‘, a explicat publicatiei mentionate Svetlana Panko, candidat in stiinte biologice, in opinia careia de moartea mamiferelor ar fi vina braconierii piscicoli.

Exit mobile version