Opinia Timisoarei

Zeci de biciclisti din Timisoara au protestat pe Popa Sapca. Sunt furiosi pe pistele inguste. Foto si video

TIMISOARA. Biciclistii din Timisoara s-au strans, luni, pe strada Popa Sapca, chiar de ziua de nastere a primarului Nicolae Robu, in semn de protest fata de pistele inguste aflate pe trotuarele proaspat reabilitate.

CITESTE SI: Bataie de joc. Singura firma dispusa sa proiecteze un spital oncologic la Timisoara, refuzata. Ce spune ministrul Sanatatii 

 

 

Zeci de biciclisti s-au adunat luni seara pe strada Popa Sapca din oras, care nu a fost inca deschisa circulatiei.

Cei care folosesc bicicleta drept mijloc de transport in Timisoara sunt nemultumiti de faptul ca pistele se afla pe trotuare, iar spatiul pe care trebuie sa il imparta cu pietonii are o latime de doar 2 metri.

Ei mai spun ca lucrarile de modernizare puteau include o pista velo dedicata. Protestul, organizat pe Facebook si programat sa tina pana la orele 20.00, se desfaoara pasnic, fiind atent supravegheat de politistii locali.

Primarul Nicolae Robu le-a raspuns bciclistilor in urma cu o zi, printr-o postare pe contul sau de Facebook. Edilul spune ca spatiul de pe strada Popa Sapca nu permitea o astfel de amenajare.

‘Sa fiu corect inteles: eu sunt alaturi de biciclisti in doleanta lor legitima de a avea piste dedicate cat mai bune si cat mai multe, cum sunt alaturi de toti ceilalti cetateni ai orasului, fiecare categorie cu propriile doleante, la fel de legitime si ele. In tot si-n toate, insa, trebui sa prevaleze ratiunea. Punctual: ecartul stradal al strazii Popa Sapca este un dat, el e atata cat e si pe el trebuie sa ne pliem! Eu cred ca, in conditiile date, oricine ar fi realizat ce am realizat si noi: 4 benzi auto, locuri de parcare, aliniamente de copaci si o pista bifunctionala, in regim “space sharing” -alee pietonala+pista de biciclete’, a precizat Nicolae Robu, pe Facebook.

Biciclistii au cerut in numeroase randuri municipalitatii ca pistele sa nu mai fie facute in bataie de joc, sa se renunte definitiv la vopseaua verde care pe ploaie devine extrem de alunecoasa si, in principiu, traseele sa fie pe carosabil. Dar in zadar.

Biciclistii atrag atentia ca intr-un oras sufocat de trafic, intr-un smart city de nivel european, cum ii place primarului Nicolae Robu sa numeasca Timisoara, transportul pe doua roti ar trebui incurajat si nicidecum marginalizat.

Pasajul Popa Sapca a fost largit la 23 de metri si are o inaltime de 4,65 m. Strada Popa Sapca are 4 benzi de circulatie, cate doua pe fiecare sens, insumeaza 14 metri latime, de la Punctele Cardinale si pana la cimitirul Eroilor. Lucrarile au costat 23.999.000 lei, fara TVA.

Zona, cuprinzand strada Popa Sapca, pasajul si strada Demetriade, va fi deschisa traficului cel mai probabil marti, dupa spusele primarului Nicolae Robu.

Exit mobile version