Opinia Timisoarei

Zeci de amenzi si produse confiscate de politisti in urma unei razii in Piata Flavia din Timisoara. FOTO si VIDEO!

TIMISOARA. Oamenii legi i-au luat la puricat pe pietarii din Timisoara. Politistii au mers in Piata Flavia si au verificat marfa si documentele! Ei au aplicat amenzi de aproape 40.000 de lei.

„Politistii Inspectoratului de Politie Judetean Timis, impreuna cu specialisti din cadrul Oficiului pentru Protectia Consumatorului, Directia Sanitar-Veterinara si comisari ai Garzii Financiare Timis au efectuat mai multe controale intr-o importanta piata din municipiul Timisoara. Avand in vedere contextul international caracterizat printr-o profunda criza economica care impune constrangeri de ordin financiar si accentueaza desfasurarea de activitati ilicite, politistii au desfasurat o actiune pentru prevenirea si combaterea activitatilor comerciale cu utilizarea de metode evazionist-fiscale.
in cadrul actiunii au fost efectuate controale pentru identificarea persoanelor care desfasoara acte de comert cu articole vestimentare, produse cosmetice fara evidentierea in contabilitate sau cu bunuri a caror provenienta nu poate fi dovedita, precum si pentru identificarea produselor contrafacute care sunt suspuse comercializarii, au declarat reprezentantii IPJ Timis.

Astfel, oamenii legii au aplicat 39 de sanctiuni in valoare de 36.700 de lei. 22 dintre amenzi au fost aplicate la legea comertului celor care au fost depistati fara autorizatie de comercializare, dar si celor care expuneau la vanzare diferite bunuri fara a avea pretul afisat.

De asemenea au mai fost aplicate doua sanctiuni in valoare de 10.000 de lei la doua fast-food-uri pentru neinformarea consumatorilor privind data la care expira produsele comercializate si gramajul acestora.

Comisarii Garzii Financiare au amendat cu 1.000 de lei un comerciant pentru nerespectarea prevederilor legii contabilitatii.

Totodata, politistii au dispus confiscarea mai multor articole vestimentare si produse alimentare, in valoare de 1.500 de lei, pentru ca acestea erau expuse la vanzare de catre comercianti care nu detineau autorizatie.

Video-ul nu poate fi incarcat.
Exit mobile version