Opinia Timisoarei

Dezvaluirile Wikileaks: Ceausescu ar fi scapat de o tentativa de asasinat in 1973, in timp ce se afla la Scornicesti

Ceasusescu nu era atat de iubit pe cat ati fi crezut! In 1973 a trecut printr-o tentativa de asasinat pe cand vizita Scornicestiul natal! Asta consemneaza un document diplomatic american, publicat de Wikileaks.

Ambasada SUA si cea a Marii Britanii de la acea vreme au anuntat Washingtonul si Londra despre faptul ca Ceausescu a scapat de o tentativa de asasinat in timpul unei vizite la Scornicesti.

Informatiile despre eveniment au fost tinute secrete, iar cele doua ambasade le-au considerat mai mult zvonuri, insa ambele au notat in telegramele trimise in capitalele lor ca evenimentul s-ar fi produs in aprilie 1973 si ca asasinarea ar fi esuat din cauza incompetentei autorilor care ar fi actionat „carpit” si nu datorita „muncii iscusite a Securitatii”.

Site-ul Wikileaks a inceput astazi, 8 aprilie, publicarea seriei de documente „The Kissinger Cables”, o colectie de aproape 2 milioane de documente secrete americane din perioada Razboiului Rece. Peste 20.000 dintre acestea provin de la ambasada din Romania.

Mai multe detalii AICI.

Exit mobile version