Opinia Timisoarei

Vremea redevine frumoasa in Banat, dar meteorologii pastreaza o atentionare de cod galben de vant si vijelii in 14 judete

Prognoza meteo din urmatoarele zile este favorabila banatenilor. Vestul tarii este ferit de furtuni, dar si de canicula. Totusi, pentru 14 judete a fost emis un cod galben de furtuna si vijelii.

Meteorolgii au emis marti dimineata o atentionare cod galben de vant pentru 14 judete din Moldova, estul Munteniei, Dobrogea si din zona de munte a judetelor Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Covasna, Brasov si Sibiu.

Vantul va avea intensificari sustinute, care pot avea si aspect de vijelie, cu viteze ce vor atinge la rafala 55…70 km/h, iar izolat, mai ales in estul Moldovei si pe litoral, vor depasi 80 km/h.

Vantul va continua sa prezinte intensificari pe litoral si in delta si in cursul noptii de miercuri spre joi (28/29 august).

Atentionarea emisa marti dimineata este valabila de la ora 9:00 la 21:00, marti 28 august.

Vremea redevine frumoasa
Prognoza meteo pentru marti, arata ca vremea va deveni in general frumoasa si se incalzeste usor fata de racirea brusca de luni. Cerul va fi mai mult senin, cu unele innorari la inceputul intervalului doar in sud-est si la munte, unde izolat va ploua slab. In Moldova, Baragan, Dobrogea, precum si in zona montana, vantul va prezenta intensificari sustinute, cu viteze ce vor atinge la rafala 60-70 km/h si izolat 80 km/h. Temperaturile maxime se vor situa intre 20 si 30 de grade.

Exit mobile version