Opinia Timisoarei

Vremea aventurierilor in politica s-a cam incheiat! Interviu cu Titu Bojin, presedintele PSD Timis, candidatul USL pentru functia de presedinte al CJT

Titu Bojin presedinte PSD Timis

Domnule Titu Bojin, am constatat ca la intrunirile electorale ale USL Timis vin din ce in ce mai multi cetateni. Credeti ca e vorba doar de un val de simpatie?

Asa este! Cu bucurie am constatat si eu ca, inclusiv in zonele in care USL nu e foarte bine reprezentata la nivel de primarii, cetatenii vin in numar mare la intalnirile cu noi. Nu e vorba doar despre un val de simpatie ci, mai degraba,  e speranta schimbarii in bine.

Am sesizat ca nu promiteti foarte multe lucruri, in timpul mitingurilor electorale. E o strategie?

Am convingerea ca, dupa 8 ani de guvernare portocalie, cetatenii s-au scarbit total de promisiuni, fara acoperire, de amagiri de moment si de diversiuni. Recent, la Faget, am purtat o discutie cu un cetatean, care imi spunea ca singura modalitate de a recastiga increderea oamenilor din zona este sa ne prezentam cu candidati onesti, seriosi, cu experienta in administratie si politica. Atunci, am tras concluzia ca vremea aventurierilor s-a cam incheiat.

Daca tot vorbim de Faget, cum evaluati sansele deputatului Dorel Covaci in lupta pentru Primarie?

Sunt sigur ca Dorel Covaci va reusi sa castige, fara probleme, Primaria Faget. Covaci este omul care a transformat Fagetul intr-o localitate importanta, respectata si cunoscuta in intreaga tara. Dorel Covaci nu este omul artificiilor si pacalelilor de moment. Este, fara sa exagerez, unul dintre cei mai importanti membri ai PSD Timis. Asa a fost, asa este si asa va fi!

Au aparut zvonuri legate de tentative de fraudare electorala, chiar pe zona Faget. Cum comentati?

Nu sunt numai zvonuri! Dupa cum probabil stiti, de la cel mai inalt nivel al conducerii PSD, prin vocea senatorului Ilie Sarbu, noi am atras atentia ca inca exista astfel de incercari. Ca sa fiu si mai concret, se incearca cumpararea cartilor de identitate de la potentialii votanti ai USL, cu sume mari de bani. Evident, cei care se dedau la asemenea fapte penale sunt locotenenti ai PDL, adica oameni certati cu legea care, inca pentru putin timp, mai activeaza in domeniul silvic din zona Fagetului!

Revenind la intalnirile electorale. Aveti un program extrem de incarcat, sunteti zilnic prezent la lansarile candidaturilor pentru primarii

Multi mi-au spus sa ma concentrez pe bazinele mari electorale, adica municipiile Timisoara, Lugoj, orasele si comunele cu numar mare de locuitori. Eu am considerat ca este important sa particip in fiecare localitate din judet, fara exceptie. E o forma de respect pentru toti cetatenii, dar si o modalitate de a afla, la fata locului, problemele cu care se confrunta oamenii din Timis. Sa stiti ca in acesti 8 ani de regres pentru Romania si Timisul a fost grav afectat. Avem, dupa 10 iunie, mult de lucru, atat in plan social, cat si in privinta infrastructurii, a sanatatii si educatiei.

Exit mobile version