Opinia Timisoarei

‘Vrem schimbare’. Elevii de la Liceul Pedagogic din Timisoara au protestat si au cerut sa fie lasati in strada, pe timpul recreatiilor

TIMISOARA. Elevii de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara au protestat in pauza mare si au cerut sa fie lasati in timpul recreatiilor sa iasa din unitatea de invatamant. Aceasta in conditiile in care scoala este inconjurata de strazi circulate de masini.

CITESTE SI: Ripensia Timisoara deschide etapa a 13-a cu un duel istoric. ACS si ASU joaca pe Electrica 

Totul a inceput zilele trecute cand doi elevi de la Pedagogic au incercat sa sara gardul scolii. Unul dintre ei a reusit, al doilea a fost prins de dascali. Amandoi elevi au fost chemati sa dea socoteala la directiune.

Unul dintre cei doi a spus ca isi doreste libertate si ca vrea sa fie lasat sa iasa in strada, pe timpul pauzelor dintre cursuri. Li s-a explicat ca au incalcat regulamentul scolii, insa parintii unuia dintre elevi l-au sustinut pe copilul lor si le-a spus celor din conducerea liceului ca fiul lor trebuie sa fie liber.

Cei doi elevi care au incercat sa incalce regulamentul si au incercat sa fuga din curtea scolii s-au transformat in lideri si au mobilizat elevi si de la alte clase. Cu totii, aproximativ 300 de elevi, au protestat in pauza mare si au strigat „Vrem schimbare”.

CITESTE SI: Parcare cu 600 de locuri si un spital cu 7 etaje se vor construi in centru, la Timisoara. Ultimul anunt surpriza 

Elevii au strigat ca vor schimbare. Nu stim daca schimbarea conducerii scolii sau schimbarea regulamentului scolii. Cert este ca ei cer ca elevii sa poata sa intre si sa iasa din scoala cand doresc. Programul de scoala este program de scoala, noi avem o legislatie in vigoare, avem regulamente, avem acte normative care ne obliga sa protejam elevii, sa avem grija de securitatea lor in incinta scolii, noi raspundem de viata lor si de siguranta lor cat timp ei sunt la scoala si nu este firesc ca o masura care nu face altceva decat sa-i protejeze sa poata sa duca la o asemenea revolta si nemultumire. Copilasii ar trebui sa vina la scoala si sa ramana in timpul programului de scoala in incinta. Daca apar lucruri neprevazute, pentru care copiii ar trebui sa paraseasca unitatea de invatamant, dirigintele este obligat sa ia legatura cu parintele si, cu acordul lui, evident, copilul poate pleca daca este ceva care impune iesirea lui din unitate. Sunt masuri pe care suntem obligati sa le luam pentru a proteja copiii”, a spus Aura Danielescu, inspector scolar general de Timis.

Sefa ISJ Timis a mai adaugat ca luni, parintii elevilor care au protestat sunt chemati la sediul Inspectoratului, pentru a discuta problema.

Exit mobile version