Opinia Timisoarei

Vrem salarizare, nu discriminare! Protest la Timisoara, politistii din nou in strada

TIMISOARA. La aproape o luna de cand au iesit prima data in strada, politistii au protestat din nou in fata Prefecturii Timis, nemultumiti de inghetarea salariilor si mentinerea unor inechitati de ordin financiar, comparativ cu celelalte categorii de bugetari.

CITESTE SI: Aproape 3.000 de cadre didactice, inscrise la vaccinarea anti COVID, in Timisoara si in judet. Aproape 300 s-au imunizat deja 

Aproximativ 20 de politisti au venit la protestul de miercuri pentru a-si cere drepturile, dar si pentru a-si sustine colegii aflati la un miting in capitala.

„Vrem salarizare, nu discriminare”, „Citu si guvernul sau ne-ajuta sa ducem rau”, „Florin Citu premier la salariu nu mai sper” au fost doar cateva mesaje afisate de oamenii legii la mitingul de o ora din fata Prefecturii Timis.

Politistii spun ca vor continua protestele si in perioada urmatoare si nu vor mai accepta nici sa faca ore suplimentare si nici sa inmaneze celor bolnavi de COVID deciziile de carantinare.

Asa cum am promis in ultima zi a anului trecut, continuam formele de protest fata de promovarea Ordonantei de Urgenta bugetar-fiscale prin care suntem din nou discriminati. Ma refer la aparatul bugetar din sistemul de aparare si ordine publica. Pe de alta parte, un alt scop al actiunii noastre de astazi este sustinerea colegilor nostri care protesteaza in fata Ministerului de Interne… Asa cum am promis, pe masura ce vor fi constatate fapte contraventionale, va fi luata doar masura sanctionarii cu avertisment. Bineinteles, acolo unde sunt fapte flagrante, care depasesc sfera acestui avertisment, vor fi aplicate si sanctiuni contraventionale, insa preponderent vor fi avertismente. Nu vom mai accepta sa facem ore suplimmentare, nu vom mai accepta sa desfasuram activitati care nu sunt prevazute in fisa postului, pentru ca politistii nu au prevazut in fisa postului sa inmaneze persoanelor bolnave cu COVID-19 deciziile de carantinare, verificarile la domiciliul acestor persoane. Odata intram in contact cu aceste persoane pentru ca vrem sa ne facem meseria, dar, pe de alta parte, factorii de decizie care ar trebui sa ne rasplateasca pentru acest lucru nu o fac„, a declarat Stan Sever, presedintele Sindicatului National al Politistilor DECUS, filiala Timis.

Dupa protestul politistilor, locul oamenilor legii a fost luat de cateva zeci de pensionari, care au protestat impotriva taierii pensiilor.

Exit mobile version