Opinia Timisoarei

‘Vrem sa facem trecerea de la un cartier in care autoturismul este prioritar la unul pentru oameni’. Primarul Dominic Fritz anunta primul proiect integrat de cartier la Timisoara si cauta proiectant

TIMISOARA. Primaria vrea sa modernizeze un cartier din Timisoarea si pune la bataie peste o jumatate de milion de lei pentru servicii de proiectare. A si lansat o licitatie pentru gasirea unei firme.

CITESTE SI: Nu se mai vand abonamente Timpark la Timisoara la inceput de an. Parcare gratuita pana in 1 martie, cu cateva exceptii 

Municipalitatea aunta ca vrea sa dea o noua fata zonei Dacia, delimitata de Calea Torontalului, Calea Circumvalatiunii, strada Gheorghe Lazar si bulevardul Cetatii.

In aceasta zona urmeaza sa fie amenajate spatiile verzi, parcurile, urmeaza sa fie realizate locuri de joaca pentru copii sau terenuri de sport. In cartier vor fi facute si locuri de parcare, dar vor fi puse la punct si zonele pietonale sau locurile de parcare, intr-un sistem integrat, care tine seama de nevoile timisorenilor care locuiesc in Dacia, transmit reprezentantii municipalitatii.

Este primul proiect de acest tip in Timisoara, in care gandim integrat modernizarea unui intreg cartier de locuinte, plecand de la nevoile celor care locuiesc aici, pentru spatiu verde de calitate, zone de recreere si odihna in aer liber si modalitati sigure de deplasare. Vrem sa facem trecerea de la un cartier in care autoturismul este prioritar, la un cartier pentru oameni”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Pentru a si implementa proiectul, municipalitatea vrea sa acceseze fonduri prin noul Program Operational Regional.

Firmele interesate sa realizeze proiectarea isi pot depune ofertele pana in 9 februarie.

In zona Dacia au mai fost facute interventii de-a lungul anilor

La inceputul anului 2020 a fost dat in folosinta un loc de joaca modernizat in parcul din zona Dacia. Acolo, pe langa echipamentele reconditionate, au fost instalate altele noi, au fost plantati si copaci, a fost montat si un gard de protectie exterioara si a fost amenajat si un teren de baschet. Valoarea totala a lucrarilor facute la locul de joaca a fost de 285.000 de lei.

Fantana din zona Dacia a fost modernizata in 2020. Au fost schimbate sistemele arteziene si complet refacuta structura fantanii, iar jeturile de apa iluminate in mai multe culori.

Fantana ornamentala din zona Dacia a fost refacuta de firma HIWATERS din Ramnicu Valcea. Valoarea lucrarii a fost de 527.378 lei fara TVA.

Tot in zona va fi modernizat cinematograful.

Exit mobile version