Opinia Timisoarei

Vrei masina? Ministerul Economiei a lansat programul ‘Prima masina’! Vezi ce conditii trebuie sa indeplinesti

Ministerul Economiei a stabilit conditiile programului „Prima masina” dupa o luna de intalniri cu bancherii, reprezentantii producatorilor auto si importatori. Perioada de creditare va fi de pana la 7 ani, cu doi ani mai mult fata de durata pe care se acorda un credit de nevoie personale in prezent.

Statul garanteaza creditul pentru un automobil, in conditiile in care cel care-l cumpara are intre 18 si 35 de ani si nu a avut niciodata o alta masina in proprietate.

Avansul va fi de 5% – adica 600 de euro, calculat pentru un pret maxim de 12.400 de euro cu tot cu TVA. Dobanda va fi si ea una preferentiala, fata de 10-12% cat este in prezent pe piata.

In prezent gradul de indatorare acceptat de banci pentru un credit este de o treime din venituri. Bancile sustin programul „Prima masina” si asteapta din partea statului propunerile pentru conditiile de creditare. Ridica insa o problema: ce se intampla cu tinerii de 18 ani care nu au venituri si nici experienta in munca? Acestia nu vor putea lua un imprumut, nici macar garantat de stat.

Citeste mai mult AICI

Exit mobile version