Opinia Timisoarei

Votul pentru viceprimar a aratat ca Timisoara nu e o problema stringenta pentru USR PLUS, ci o chestiune politica. Orasul merge mai departe cu majoritatea formata de USR cu PSD. Anuntul liberalului Cosmin Tabara. Video

TIMISOARA. USR s-a apropiat de PSD, dupa cum a aratat votul din Consiliul Local de luni, spune Cosmin Tabara, candidatul PNL pentru cea de-a doua functie de viceprimar.

CITESTE SI: Ruben Latcau e viceprimar la Timisoara. A intrunit 23 de voturi, in tandem cu PSD, dupa ce liberalii s-au tinut de cuvant. Ce spune Dominic Fritz despre Cosmin Tabara. Foto si video

In vreme ce liberalii s-au tinut de cuvant si au votat pentru Ruben Latcau, useristii au refuzat sa il sustina pe Cosmin Tabara.

Astfel, cu sprijinul PSD si cu voturile PNL, intrucat consilierii PRO Romania s-au abtinut, a fost stabilit doar un viceprimar, Ruben Latcau. Dominic Fritz si reprezentantii USR PLUS spun ca nu-l vor vota pe Tabara pana cand liberalii nu vor da in scris ca le vor asigura si un vicepresedinte in persoana lui Cristian Mos la Consiliul Judetean.

Sunt mahnit nu in ceea ce ma priveste pe mine personal, ci in ceea ce priveste Timisoara. In decursul acestor aproape 2 luni ni s-a spun in continuu ca noi nu stunem deschisi la a forma aceasta majroitate in Consiliul Local, lucru care astazi a fost infirmat total si s-a aratat foarte clar ca USR e cel care s-a opus formarii acestei majoritati. Votul a aratat foarte clar apropierea USR-ului de PSD. Prin cele 13 abtineri si 2 voturi impotriva. Noi, asa cum am spus-o in permanetna, ne-am apropiat de USR, am intins aceasta mana si am venit astazi si, prin urmare, viceprimarul USR a fost votat cu voturile USR si ale noastre. Din pacate, declaratiile venite dinspre USR arata foarte clar ca nu este o problema atat de stringenta Timisoara la aceasta data, nu e teama de zapada, de frig, nu e teama de problemele care trebuie rezolvate in Timisoara, ci e doar o chestiune politica. Era momentul sa dam mana cu totii si sa ne apucam de lucru, dar asta nu se intampla. Timisoara merge mai departe cu o majoritate formata din USR si PSD”, a declarat Cosmin Tabara, propunerea PNL pentru al doilea post de viceprimar„, a spus Cosmin Tabara la incheierea sedintei de Consiliu Local de luni.

Dominic Fritz: Nu vrem sa ne luam teapa

Din start era clar ca trebuie sa avem un viceprimar PNL si un viceprimar USR Plus aici, in Timisoara, si un vicepresedinte PNL si unul USR PLUS. In momentul in care asta este semnat, atunci vom vota. Eu abia astept sa avem si un al doilea viceprimar„, a spus edilul Dominic Fritz care a precizat ca USR PLUS se teme sa nu ia teapa cu liberalii, aceasta desi PNL a respectat cuvavntul dat de Alin Nica si a votat luni in Consiliul Local cu Ruben Latcau.

Voturile au fost destul de clare in privinta viceprimarilor. Cele 8 voturi ale PNL s-au dus catre Cosmin Tabara, celelalte voturi, USR si PSD, s-au dus catre o perioada de instabilitate, din pacate. Ni s-a cerut sa trecem peste orice fel de orgolii, ni s-a cerut sa lucram pentru Timisoara si astfel am venit, din partea PNL, cu propunerea, de altfel agreata in toate aceste saptamani, am negociat program de guvernare locala, am negociat proiecte si am negociat inclusiv ceea ce insemna programul USR. Astazi, din pacate, probabil ca aceste negocieri trebuie sa se transforme intr-o discutie intre USR si PSD, ceea ce este, din punct de vedere al orasului, un neajuns major„, a spus liberalul Dan Diaconu, fost viceprimar.

VIDEO: George Stefanita

Va reamintim, luni, in prima sedinta a Consiliului Local Timisoara de dupa alegeri, a fost ales in functia de viceprimar Ruben Latcau din partea USR PLUS, cu voturile PNL si PSD. Cat priveste cea de-a doua functie de vice, aceasta a ramas libera dupa ce propunerea liberalilor Cosmin Tabara a intrunit doar 8 voturi, deoarece USR PLUS a decis sa nu-l sprijine, motivand ca nu are o hartie iscalita care sa-i garanteze unul dintre fotoliile de vicepresedinte la Consiliul Judetean pentru Cristian Mos.

Exit mobile version