Opinia Timisoarei

Vor fi scaldate in lumina 3 bulevarde mari din Timisoara, cu o jumatate de milion de euro

TIMISOARA. Primaria Timisoara are in plan modernizarea iluminatului public pe trei artere importante din oras si a obtinut inca din primavara o parte din bani de la Guvern pentru acest proiect, bani pe care ii astepta de multa vreme in sertarele municipalitatii.

CITESTE SI: Harta. Doua noi sensuri giratorii vor fi construite intre Timisoara si Giroc. Consiliul Judetean Timis cauta firma care sa faca documentatiile. Foto

Municipalitatea a lansat acum licitatia pentru gasirea unei firme care sa proiecteze si sa execute lucrarile in urma carora sa fie scaldate in lumina Calea Aradului, Calea Torontalului si Calea Sever Bocu.

Conform planului, pe cele trei bulevarde urmeaza sa fie inlocuite 531 de dispozitive de iluminat public cu aparate cu tehnologie LED, si va fi instalat un sistem de telegestiune, mai prietenos cu mediul, care sa aiba costuri mai scazute. Se va diminua cu 60% consumul de energie primara si vor scadea si gazele cu efect de sera.

Potrivit anuntului lansat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, valoarea estimata a contractului este de 1.613.860 lei fara TVA, adica aproximativ 460.000 de euro cu TVA.

Din aceasta suma, 995.197 de lei vor veni de la Administratia Fondului de Mediu prin ‘Programul privind sprijinirea eficientei energetice si a gestionarii inteligente a energiei in infrastructura de iluminat publ

Lucrarile ar urma sa dureze 5 luni, iar firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 14 decembrie.

Exit mobile version